2024. május 15. - Szonja, Zsófia
EUR : 386.64
USD : 358.53
Időjárás ikon21°12°

Trump bevadult: A harc még csak most kezdődik! - a Twitter meg lecsavarta a posztjainak az elérését

Nem lehet sem lájkolni, sem megosztani az elnök több üzenetét a Twitteren.Újabb szintre lépett a Twitter Trump-ellenes hadjárata azzal, hogy a kezdeti "tényellenőrző" jelölgetéseket követően, most már a techóriás teljesen beszüntette a kommentelést és lájkolást az elnök választási csalással kapcsolatos posztjainál.
"Ez egy puccs"
- felháborodott felhasználók jelezték, hogy szombat reggelre az Egyesült Államok elnökének több posztjánál is ellehetetlenítette a Twitter a lájkolás és kommentelés lehetőségét. Megosztani is csak többszöri figyelmeztetést követően enged a techóriás. A korlátozás a választási csalást emlegető posztoknál lehet tapasztalni.  A Twitter magyarázatában azt írja, hogy azt próbálják megelőzni, hogy "az ehhez hasonló, a Twitter szabályait sértő Tweetek több emberhez is eljussanak, ezért letiltottuk a vele kapcsolatos lehetőségek többségét."

A nem is annyira váratlan lépést a Twitter azután tette meg, hogy a Legfelsőbb Bíróság elutasította Texas állam keresetét négy csatatér állam eredményeinek az érvénytelenítésére vonatkozóan. Elemzők szerint ez a végét jelentheti a Trump stáb jogi küzdelmeinek az elnökválasztás kimenetelének megváltoztatását illetően.

Trump közben kijelentette, hogy a "harc csak most kezdődik". Úgy tűnik, az elnök kihasználja a hátralevő 40 napot arra, hogy folytassa az elnökválasztás megfordításáért való küzdelmet, miközben a hétfőn már szavaznak az elektorok az elnök személyéről.  Forrás: Hetek
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató