2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Besz@rás: sérelemdíjat kér az újpesti késelőtől megmentett család a rendőrségtől

Elképesztő magyarázattal állt elő a megmentett család ügyvédje, szerinte a rendőrségnek azért kell fizetnie, mert a társa életét megmentő rendőrnő hibázott: úgy kellett volna tüzelnie, hogy senki nincs a lővonalban. Az ügyvéd közlése szerint a család hálás a rendőrpárosnak, hogy időben odaértek, és a férfi nem jutott be a lakásukba, ennek ellenére sérelemdíjat kér a rendőrségtől – írta meg cikkében az indirekt.hu.[caption id="attachment_96587" align="alignnone" width="700"] Budapest, 2020. december 24.
Rendőrségi helyszínelők 2020. december 24-én egy IV. kerületi társasház előtt, ahol egy rendőr lelőtte a járőrtársa életére törő férfit. A késes támadó a helyszínen meghalt, a sérült rendőrt kórházba vitték.
MTI/Mihádák Zoltán[/caption]  
A férjem már vette a cipőjét, hogy kimegy körbenézni, akkor üzent a szomszéd, hogy ki ne menjünk, mert egy pasas négykézlábra ereszkedve őrjöng a lépcsőházban és kés van nála. Aztán már hozzánk próbált bejutni az őrült, teljes erővel ütötte az ajtónkat, azt a férjem belülről támasztotta. Amikor a fiatal járőr felszólította a férfit, hogy hagyja abba, az az őrült se szó, se beszéd, rávetette magát, és sajnos többször megszúrta. Ezt látva vette elő a rendőrnő a fegyverét, és a társa és a saját életét mentve tüzelt. Az egyik golyó a férje bakancsától pár centire ment el, egy másik a kisfia matracában végezte, amin feküdtek, egy harmadik az ajtófélfában állt meg. 
– mesélte még az eset után egy szemtanú a Blikknek. A család hálás a rendőrpárosnak, hogy időben odaértek, és a férfi nem jutott be a lakásukba, ennek ellenére sérelemdíjat kér a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól az őket ért megrázkódtatások miatt.
Minden tiszteletem a rendőrnőé, de az tény: hibát követett el, hiszen úgy kellett volna tüzelnie, hogy lővonalában nincs senki az elkövetőn kívül.
– szögezte le a Blikknek dr. Lichy József, a család jogi képviselője.  Forrás: Pestisracok.hu 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató