2021. február 28. - Elemér
EUR : 361.01
USD : 297.72
11°

Varga Judit megunta és harcot hirdetett a közösségi oldalak cenzúrája ellen

Az igazságügyi miniszter a Digitális Szabadság Bizottsággal karöltve indított hadjáratot az online cenzúra ellen.Varga Judit a közösségi oldalán írt a baloldali cenzúráról:Az „árnyék tiltás” vagy „shadowban” azt jelenti, hogy a social media szolgáltatók titokban, politikai céllal úgy korlátozzák a felhasználói profilunk láthatóságát, elérését, hogy arról mi ne tudjunk.
A tech cégek ezzel minden alapvető demokratikus jogi normát megszegnek,
amely a nyugati típusú kultúra alapját jelenti. Az árnyék tiltás rendszerszintű gyakorlatáról nem csak a most kiszivárgott Twitter vezérigazgatóról készült hangfelvételből értesülhettünk.
A keresztény, konzervatív, jobboldali véleményeket a Facebook is úgy korlátozza, hogy csökkenti azok elérését. Erről személyes tapasztalatom is van.
Az Igazságügyi Minisztérium a Digitális Szabadság Bizottság munkájával járul hozzá az uniós szabályozáshoz a globális tech cégekkel szemben. A rendszerszintű visszaélések miatt viszont elképzelhető, hogy hamarabb is lépnünk kell. Ezért összehívtam a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését (és a héten egyeztetek a Gazdasági Versenyhivatal elnökével a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok szankcionálási lehetőségeiről). További háttér az árnyék tiltásról:
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató