2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Jákob szerint mindegy, mi az új miniszterelnök neve, csak ne Orbán Viktor legyen

„Ez nem azt jelenti, hogy én vagyok a főnök, mert nincs főnök. Egyenrangú partnerek vagyunk” – szögezte le a Jobbik elnöke.

Teljesen mindegy, hogy hívják az új miniszterelnököt, csak ne Orbán Viktor legyen – tette hozzá Jakab.

Hétfőn, pártelnökségének egyéves évfordulóján jelentette be, hogy indul az ellenzéki a miniszterelnök-jelölti előválasztáson Jakab Péter, a Jobbik vezetője. A politikus kedden az ATV Egyenes Beszéd című műsorában vendégeskedett.„Sok alkalmas jelölt el fog indulni ezen az előválasztáson, a népnek meg hagyjuk meg azt a lehetőséget, hogy eldönthessék, ki az a legalkalmasabb jelölt, aki közös miniszterelnökként nem csak Orbán Viktort tudja leváltani, de végre tud hajtani egy közös kormányprogramot, és egyben tud tartani egy hatpárti koalíciót” – szögezte le Jakab a beszélgetés elején, majd ezután Rónai Egon felvetésére elismerte: a leendő kormányfőnek az összellenzéki közös programot kell majd végrehajtani, amihez legfeljebb csak hozzáteheti saját ötleteit. Szerinte az előválasztáson főleg habitusbeli különbségek lesznek a jelöltek között, és

az fog dönteni, hogy ki az aki a legelszántabb, legintegratívabb.
„Az a legfontosabb, hogy meg tudjuk szólítani azokat is, akik nem a mi pártunkhoz tartoznak, hogy meg tudjuk szólítani a DK-s és MSZP-s szavazókat is” – jelentette ki az egykori nemzeti radikális párt elnöke. Jakab szerint az, hogy a Jobbik érkezik a legtávolabbról ebbe az együttműködésbe, azt bizonyítja, hogy a párt az ellenzéki együttműködés centrumában van.„Ez nem azt jelenti, hogy én vagyok a főnök, mert nincs főnök. Egyenrangú partnerek vagyunk” – tette hozzá. Azzal kapcsolatban, hogy elődei (Vona Gábor és Sneider Tamás) nyilvánosan kritizálták elnökségét, a politikus azt mondta, hogy minden pártelnöknek van történelmi jelentőségű döntése. Ami Vona Gábort illeti, arról beszélt, hogy annak az lett az eredménye, hogy bár 20 százalékkal nyertek, a Fidesznek kétharmada lett. Sneider Tamásra utalva pedig azt mondta, hogy 6 százalékra zuhant a Jobbik az EP-választás idején, és szinten magasan nyert a Fidesz.
ERRE JAKAB PÉTER AZT MONDTA, HOGY Ő NEM ESZI MEG EGYEDÜL AZ OROSZLÁNT, HANEM SZERINTE ÖSSZE KELL FOGNI MÁS PÁRTOKKAL, AMINEK AZ EREDMÉNYE, HOGY INTEGRATÍVABB A JOBBIK.  
Forrás: Mandiner, Index
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató