2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Aki kinyit február 1-jén, azzal szemben fellépnek

6 hónapra is bezárathatják a helyet

A kormányinfón vetődött fel a kérdés, hogy egyes vendéglátóhelyek polgári engedetlenségként azt tervezik, hogy kinyitnak február 1-jén, amire Gulyás Gergely azt felelte:

ezt tévedés polgári engedetlenségnek nevezni, ez egyszerűen csak jogszabálysértő lenne, a kormánynak pedig a jogszabálysértéssel szemben kötelező fellépnie.

Hozzátette, hogy ilyen esetben a hatóságok legalább 6 hónapra be fogják zárni a helyet, aki pedig odamegy, az is szabálysértési bírsággal számolhat.

Hozzátette, hogy értik a nehézségeket, próbálnak segíteni, ezért is tervezik a bértámogatások kifizetésének felgyorsítását.

Már három nappal ezelőtt is hangsúlyozták az Operatív Törzs tájékoztatóján, hogy csak akkor lehet fokozatosan enyhíteni a vendéglátóhelyekre vonatkozó jelenlegi korlátozásokat, ha megfelelő mennyiségű oltóanyag érkezik Magyarországra és a magyar emberek széles körben be lehet oltani. Ezzel együtt a vendéglátóhelyek üzemeltetőinek és tulajdonosainak türelmét és együttműködését kérték.

Február elsejére tömeges nyitást terveznek, és a Hősök terére egy felvonulást szerveztek.

A napokban Budapest belvárosában két helyet is bezáratott és megbírságolt a hatóság, miután rendőrök jelentek meg az utcán nagy létszámban fogyasztó vendégek miatt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató