2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Ezek kommunisták: Baranyi kirúgta a Pinceszínház igazgatóját, amiért munkát vállalt az új SZFE-n

Az ellenzéki polgármester szerint a sajtóból tudták meg, hogy Soós Péter főállású oktató lesz az SZFE-n. Miközben 2023-ig szerződés köti a Pinceszínházhoz.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere szerződésszegés miatt azonnal hatállyal megszüntette a Pinceszínház igazgatójának, Soós Péter munkaviszonyát – közölte a kerület vezetője a Facebookon.

Január 16-án a sajtóból értesültünk arról, hogy színházunk, a ferencvárosi Pinceszínház igazgatója főállású oktatónak szerződött a Vidnyánszky-féle SZFE-re. Mivel az előző, fideszes vezetés határozott idejű, 2018-tól 2023-ig tartó vezető állású munkavállalói szerződéssel alkalmazta Soós Pétert, ezért ezen kívüli munkajogviszonyt kizárólag az Önkormányzat előzetes hozzájárulásával létesíthetett volna”

– írta Baranyi.

A polgármester szerint Soós Péter elismerte, hogy már 2021. január elsejével szerződése van az SZFE-vel, arról azonban nem tájékoztatta az önkormányzatot.

“Mivel ehhez nemhogy nem járultunk hozzá, de nem is tudtunk róla, ezért munkaviszonyát a szerződésszegés miatt azonnali hatályú felmondással megszüntettem”.

 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató