2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Exkluzív hangfelvétel: Kamu Geri szakértője azzal henceg, hogy szivárványszínű festékkel gyalázta meg a Gellért-hegyi keresztet

Békés Gáspár meg akarja ismételni a tettét.

Mint ismert, a Vasárnap.hu derítette ki, hogy a Főpolgármesteri Hivatalban dolgozik szakértőként Békés Gáspár, aki saját magát csak ateista aktivistaként aposztrofálja.

A Városházán környezeti ügyekkel foglalkozó szakember rendszeresen tesz közzé kereszténygyalázó posztokat a közösségi médiában, egy korábbi írásában pedig arról értekezett, hogy a Don-kanyarban elesett magyar katonák nem voltak hősök.

 

A lap beszámolt arról is, hogy Békés Gáspárnak a gyermekek megkeresztelésével is problémája akad, szerinte az államnak be kellene tiltania ezt a szokást.

 

Jogi szempontból egyértelműen illegitim a keresztelés, na de hogyan lehetne felszámolni a gyakorlatban?”

– tette fel a kérdést az Ateista forradalom nevű blogon 2018-ban megjelent írásában.

Ezt követően a Klubrádió műsorában is megerősítette az álláspontját, a keresztelést a gyermekjogok megsértésének nevezte.

Vasárnap a KDNP közleményben szólította fel a főpolgármestert, hogy azonnal távolítsa el hivatalából a kereszténygyűlölő szakértőt.

Időközben megszólalt a Városháza is: a Magyar Nemzet megkeresésére úgy reagáltak, hogy bár elhatárolódnak Békés Gáspár „magánvéleményétől”, eszük ágában sincs szerződést bontani vele.

Karácsony embere a Gellért-hegyi kereszt meggyalázásával büszkélkedett

A bicskanyitogató Facebook-posztokkal és a keresztelés betiltását követelő szélsőséges megnyilvánulásokkal azonban még nem ért véget a Békés-sztori,

a Vasárnap.hu  birtokába került egy olyan hangfelvétel, amin Karácsony Gergely embere azzal henceg, hogy szivárványszínű festékkel gyalázta meg a Gellért-hegyi keresztet.

Békés Gáspár tavaly decemberben (ekkor már a Főpolgármesteri Hivatalban dolgozott) újságolta büszkén egy online műsor felvétele előtt (melynek témája a „Nemiség és keresztény fundamentalizmus” volt) Perintfalvi Rita feminista teológusnak, hogy a beszélgetésben szintén résztvevő Waldmann Tamással, a Magyar Ateista Társaság elnökével hogyan cselekedtek korábban.

„Nem akarjuk «kivilágíttatni» a keresztet a Gellért-hegyen? Egyszer megpróbáltuk Tamással, hogy szivárványszínűre fessük”

– hangzik el a felvételen Karácsony Gergely környezetügyi szakértője szájából, amire Perintfalvi Rita nevetgélve kérdez vissza.

Ezt követően Békés Gáspár egy kicsit részletesebben is beszél a vallási szimbólum meggyalázásáról:

„Vittünk ilyen színes plexilapokat, amiket lefestettünk átlátszó festékkel, de nem jött át eléggé a szín. De most, hogy a Gellért-szobor kék lett az EU-s csörte kapcsán, azt gondoltuk, hogy mi lenne, ha a keresztet «kivilágítanánk»?”

A beszélgetés hátralévő részében arról folytatnak eszmecserét, hogy vajon milyen reakciók érkeznének egy ilyen cselekedetre a másik oldalról. Waldmann Tamás szerint a jobboldaliak és a keresztények a genderpropaganda káros hatásaira hivatkozva ítélnék el, ha megint szivárványszínűre festenék a Gellért-hegy kultikus keresztjét.

Békés erre úgy reagál:

„De a kereszt önmagában keresztény propaganda, nem? Tehát ha lehet keresztény propaganda, akkor miért nem lehet genderpropaganda ennyi erővel?”

A marxista gyökerű felszabadítás teológiáját képviselő Perintfalvinak tetszik a felvetés, sőt egyet is ért vele:

„Hát egyébként lehetne”,

Majd arról beszél, hogy a másik oldal ezt vallásgyalázásnak tartaná, de ő nem ért egyet velük.

Az ateista aktivista Békés és a feminista teológus Perintfalvi végül olyannyira egy hullámhosszra kerülnek, hogy még abban is egyetértenek, hogy a Bibliából bármit, és annak ellenkezőjét is ki lehet olvasni. 

Erre szokták mondani, hogy összenő, ami összetartozik.

A felvételt itt hallgathatja meg:

 

 

 

Forrás: Vasárnap.hu

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató