2024. május 21. - Konstantin
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°15°

Tóth Bertalan: Megrohadt a fideszes narancs! Ideje, hogy minél előbb kidobjuk!

„Megrohadt a fideszes narancs! Ideje, hogy minél előbb kidobjuk!” – mondta Tóth Bertalan, az MSZP vashiányos társelnöke a Parlament rendkívüli ülésén napirend előtt hétfőn.

„Ordas hazugságnak” nevezte a Fidesz részéről a kormányzati kék óriásplakátokon szereplő, egyébként általa is igaznak tartott üzenetet, hogy minden élet számít.

„Mert a Fidesz számára ez a mondat nem fejeződik be. Ez a mondat a Fidesz szájából úgy hangzik, hogy minden élet számít, vessző, kivéve az idősek, kivéve a munkanélküliek, kivéve a minimálbérből élők, kivéve a vendéglátósok, a szociális ágazatban dolgozók, a kereskedelemben, turizmusban, kulturális ágazatban dolgozók, a fővárosban és nem fideszes vezetésű településeken élők. A sort hosszan lehetne folytatni, (…) de ez is több millió ember” – mondta.

„Ne feledjük, hogy Orbán Viktor döntött úgy, hogy fontosabb a gazdaság, mint az (…) emberéletek megvédése!” szögezte le, kiemelve: a Fidesz-kormány tagjai „az Adria hullámain jachtoztak” a járvány második hullámára való felkészülés helyett, „Orbán Viktor és miniszterei pedig egész egyszerűen cserbenhagyták az embereket!”

„Akkor bezzeg van pénz, ha Orbán Viktor barátja, Mészáros „nemstróman” Lőrinc szorul rá az adóforintjainkból nyújtott segítségre, de a bezárásra kényszerült kiskocsmák, múzeumok, színházak, oda valahogy nem akarnak ezek a támogatások megérkezni” – mondta.

Szólt a Klubrádióról is:

„A Fidesz-rezsim ma bizonyíthatta volna, hogy egy félreértés van a törvényben, s a törvénymódosítással lehetőséget kapna a Klubrádió, hogy tovább sugározzon” - mondta.

De mivel a kormánypártok képviselői nem voltak jelen, „most már mindenki láthatja, hogy mi volt a valós cél: az, hogy a Klubrádió hallgasson el (…), hogy veszítse el a frekvenciáját!” – mondta Tóth.

„Szégyen, gyalázat, amit művelnek!” – mondta felháborodva.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató