2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Építészeti Oscar-díjra jelölték a Puskás Arénát

Fürjes Balázs szerint a múlt tiszteletének és a kortárs építészetnek a különleges találkozása a Puskás Aréna.

Fürjes Balázs Facebook-posztban jelentette be, hogy Építészeti Oscar-díjra jelölték a Puskás Arénát. Az államtitkár azt írta, „büszke vagyok erre a teljesítményre, a csapatra! Skardelli György tervezőtől kezdve minden mérnökre, szakemberre, munkásra! 15.000 magyar ember érdeme ez a díj, ennyien vettek részt valamilyen formában az új nemzeti aréna létrejöttében, de a siker minden magyar emberé! És természetesen köszönet azoknak, akik végig kitartottak a beruházás mellett!”

A Mies van der Rohe német-amerikai építészről elnevezett elismerést csak olyan projektek kaphatják meg, amelyek építészeti minőségük és kulturális jelentőségük révén a modern városfejlesztés meghatározó alkotásai – áll a bejegyzésben.

„A múlt tiszteletének és a kortárs építészetnek a különleges találkozása a Puskás Aréna, amely remélhetőleg a nagyon közeli jövőben ismét teltházas meccseknek lehet az otthona, végre világsztárokat láthatunk a Puskás színpadán! Mert a legnagyobb elismerés mégiscsak a magyar szurkolóktól, emberektől jön!” 

– írja Fürjes Balázs.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató