2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Mussolini dédunokája a Lazióhoz igazolt

Igaz, csak az U19-esek közé, de ez már elég volt a Guardian-nek egy jó kis fasisztázáshoz.

Benito Mussolini, az Olaszországot a második világháborúba vezető fasiszta politikus dédunokája hivatalosan is csatlakozott az SS Lazio U19-es csapatához – írja a Guardian.

Romano Floriani Mussolini, a korábbi EP-képviselő Alessandra Mussolini fia jobbhátvédként játszik, és már kétszer behívták a Lazio utánpótláscsapatába.

„Nincs mit mondanom” – nyilatkozta a fiú anyja, aki leszögezte: Romano nem akar semmiféle beavatkozást a magánéletébe, döntéseibe.

A brit lap szerint vitatható az, hogy a 18 éves focistára – aki a tavalyi iskolai évét a St. George brit iskolában végezte Rómában – a Lazio csapott le ún. draftolás – azaz játékoskiválasztás – útján, amely csapatot sztereotipikusan úgy kezelnek, mint a radikális, szélsőséges jobboldalhoz tartozó klubot.

„Az S.S. Lazio számára a Mussolini név súlyos terhet jelent” – írja az Il Fatto Quotidiano országos napilap. „A római Olimpiai Stadion északi szakasza (a curva nord néven ismert terület, az ultrák által hagyományosan elfoglalt szeglet) a maga fasiszta tisztelgéseivel és rasszista énekeivel nem fog azon gondolkozni, hogy kifejezésre juttassa fasiszta karakterét. Csak idő kérdése, hogy valaki elkezdje magasztalni a Ducét.”

A Guardian ezután sorra veszi a Lazio-szurkolók „bűnlajstromát”, aki szeretné, itt elolvashatja.

Mi lesz most, amikor a Duce örököse viseli a „biancocelesti” mezét? – teszik fel a nagy kérdést a cikk végén.

„Alázatos fiú, aki soha nem panaszkodott, még akkor sem, amikor két évig nem került a kezdőcsapatba” – mondta a Repubblicának Mauro Bianchessi, a Lazio ifjúsági csapatának menedzsere. „Kedvelem őt. Még nem tapasztalt játékos, de ígéretesnek tűnik. A megterhelő vezetéknév? Soha nem beszéltem a szüleivel, és csak az számít, hogy egy játékos megérdemli-e a játékot. Semmi más” – értékeli a helyzetet Bianchessi.

A Lazio-szurkolókról itt egy átlagos videó, ahogy éppen az Avanti, ragazzi di Budát éneklik.

Forrás: Mandiner
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató