2024. május 17. - Paszkál
EUR : 386.3
USD : 356.69
Időjárás ikon20°11°

Varga Judit sajtóhelyreigazítást kér a hazudozó HVG-től

Az igazság megint nem tetszik a HVG-nek, ezért inkább ferdít!

- írja az igazságúgyi miniszter a Facebookon.

Varga Judit a közösségi oldalon tette helyre az ellenzéki "fake news-gyárat":

- Hiszek az egyenes és nyílt párbeszédben, ezért fogadtam el a Nemzetközi és Európa-ügyi Intézet (IIEA) felkérését egy nyilvános vitára Thomas Byrne, Írország EU-ügyi államtitkárával. A beszélgetésen szóba került az Unió jövője és persze az „örökzöld” jogállamisági ügyek is.
- Az EU jövőjével kapcsolatban hangsúlyoztam, hogy továbbra is egy erős tagállamokon alapuló erős Unióban hiszünk. Az elmúlt időszak kihívásai is bebizonyították, hogy a hatékony válaszadásra csak a tagállamok rendelkeznek hatékony eszközökkel.
- Felhívtam a figyelmet arra is, hogy a jogállamiság védelmének tagállami szinten kell maradnia és más országok kioktatása helyett, Magyarország továbbra is a kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszédre törekszik itthon és külföldön egyaránt!
 
Hozzátette:
 
A HVG a tőle megszokott politikai elfogultsággal és rosszindulattal számolt be a vitáról. A gúnyosan egyszerűsítő tudósítás végén megfogalmazott sugalmazással szemben Magyarország eddig is betartotta és ezek után is be fogja tartani az Európai Bíróság ítéleteit.
Ezért sajtóhelyreigazítást fogok kérni a HVG-től, remélve, hogy javítják a szöveget!
 
 
 
 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató