2024. május 10. - Ármin, Pálma
EUR : 389.63
USD : 362.62
Időjárás ikon21°13°

Matteo Salvini óriási tisztelettel gondol a magyar népre

Exkluzív interjúban beszélt a Hír TV-nek Matteo Salvini az ellene indult perről. A volt olasz belügyminiszter úgy fogalmazott: mivel nem követett el semmi rosszat, nem fél semmitől. A jobboldali politikus azt is elmondta, hogy

óriási tisztelettel gondol a magyar népre.

Matteo Salvini arról is beszélt, hogy mindenkinek jogában áll ellenőrizni, ki lép be és ki az országa területére. Ezt megteheti Magyarország, Franciaország Németország és mindenki más, csak Olaszországban kell a bíróság előtt igazolnia magát egy belügyminiszternek, ha hazáját védi.

Az Origo cikkében emlékeztetett, hogy tavaly az olasz kormánytöbbség megszavazta a volt belügyminiszter, Matteo Salvini, az ellenzéki Liga és a jobbközép koalíció vezetője mentelmi jogának megvonását. Ennek oka az volt, hogy az olasz parti őrség Gregoretti nevű hajója fedélzetén érkezett százharmincegy migráns 2019. július végén öt napig nem kapott engedélyt a partraszállásra, csak miután más EU-tagállamok vállalták átvételüket. Az ügyészség szerint Salvini túszul ejtette a migránsokat, korlátozva személyi szabadságukat, visszaélt hivatali hatalmával, megsértette a nemzetközi konvenciókat. Salvini akkor arról beszélt, hogy belügyminiszterként, olaszként és emberként is Olaszország határvédelmét és biztonságát tartotta szem előtt döntésével. A Salvini ellen folyó eljárás első ülésére 2020 októberében került sor. A politikus kiemelte, hogy az akkori kormány tagjai minden lépésben egyetértettek a Gregoretti feltartóztatásával, de ennek ellenére csak őt állították bíróság elé. Azonban nem aggódik, hiszen nagyanyja arra tanította, hogy ha nem követett el semmi rosszat, akkor nem kell félnie semmitől.

Az olasz igazságszolgáltatásnak komoly reformokra van szüksége. A legfelsőbb bíróság tagjait véleményem szerint érdemek, nem pedig protekció vagy ideológiai nézetek alapján kellene kinevezni.

– mondta Salvini, ezzel alighanem arra utalva, hogy amikor nem tudja a baloldal az urnáknál legyőzni ellenfeleit, akkor bírósági úton próbálja őket ellehetetleníteni.

Forrás: HírTV, PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató