2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Budapesten fogadja az RB Leipzig a Liverpoolt a Bajnokok Ligájában

A német hatóságok a legrangosabb futballkupa kedvéért sem engednek be senkit az Egyesült Királyságból, úgyhogy a Puskás Aréna ad otthont a kiesées szakasz első meccsének másfél hét múlva.

Az RB Leipzig vasárnap délután hivatalos fórumain jelentette be, hogy a Puskás Arénában fogadja a Liverpoolt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén február 16-án, miután a német hatóságok elutasították a lipcseiek kérését, hogy a koronavírus miatti beutazási korlátozások az Egyesült Királyságból ne vonatkozzanak az angol futballcsapatra.

Mivel a meccset mindenképp le kell játszani, és a halasztás nem jöhetett szóba az amúgy is nagyon sűrű versenynaptár miatt, a semleges helyszín mellett döntöttek a csapatok, ez lett a Puskás Aréna.

Bár elsőre jól hangzik, hogy Budapesten játszik a BL címvédője a három magyar kerettaggal is büszkélkedő német csapattal, olyan nagyon senki ne örüljön: Magyarországon ugyanúgy csak zártkapus meccseket lehet rendezni, mint szinte egész Európában, úgyhogy ezt is csak a tévéből lehet majd követni.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató