2021. április 14. - Tibor
EUR : 358.57
USD : 301.29

FREE SZFE-központot adott át Niedermüller a lázadó színművészetiseknek

Az előző fideszes vezetés újította fel az épületet, amit most megkapnak az anarchisták.

A VII. kerületi Damjanich utca 4. szám alatt álló épületbe költözteti a Free SZFE Egyesületet Erzsébetváros Gyurcsány-párti polgármestere. Niedermüller Péter egy olyan, az előző vezetés által felújított ingatlant adott át a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) lázadó hallgatóinak, amelyet

eredetileg csaknem hatszáz gyerek számára kialakított zeneiskola létrehozására szánt a kerület előző polgármestere, Vattamány Zsolt (Fidesz–KDNP).

Az épület előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmaztak, hogy a háromszázmillió forintért, kormányzati pénzből felújított épületet alkotóműhelyként használják a hallgatók. – Sokan gyászoltuk és búcsúztattuk az Ódry Színpadot, az egyetemnek azt az épületét, ahonnan a kormány elűzött benneteket – hangoztatta a baloldali polgármester a hallgatóknak, majd megjegyezte: ami az utóbbi hónapokban a színházművészeti egyetemmel történt, az a magyar kulturális élet legnagyobb szégyene.

Niedermüller ugyanakkor abban reménykedik, hogy az épületben

„ugyanolyan kreatív és innovatív központja lesz a magyar művészetnek, kultúrának, színházművészetnek, mint ami a régi SZFE volt”.

A beszédet követően a hallgatók a Free SZFE Egyesület táblát kék festékkel lefújva helyezték az épület erkélyére.

Ugyanakkor Erzsébetváros polgármesterét annyira hatja meg a hazai kulturális élet, hogy nemrég, a magyar kultúra napján bezáratta a kerület kulturális és közösségi házát, a Wesselényi utca 17. szám alatt álló EröMűvházat, melynek

szecessziós jegyeket is felmutató eklektikus épületét pártfunkcióra használná a DK-s vezetés.

Niedermüller azzal érvelt az épület bezárása mellett, hogy az önkormányzat így spórolna a költségvetésén, miközben a közösségi ház személyzetének havi 650 ezer forintért bérel irodát.

Forrás: Magyar Nemzet

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató