2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Újabb botrány Gyöngyösön: Hiesz György hatszoros áron kínálta a koronavírus-tesztet a lakosoknak

A gyöngyösi baloldali polgármester november végén jelentette be, hogy elindul a városlakók tesztelése: kedvezményes 12 700 forintos áron. Csakhogy a HírTV kiderítette, hogy az önkormányzat által megbízott cég egy 2300 forintos tesztet használt. Ráadásul az összeget előre, az önkormányzat saját bankszámlájára kellett utalni.

A tavalyi évben, amikor még arról harsogott az ellenzéki média, hogy nem végez elég koronavírus tesztet a kormányzat, a gyöngyösi kormányzat úgy döntött, hogy besegít a tesztelésekbe. Ezt nagy nyilvánosság előtt be is jelentette Hiesz György baloldali polgármester is még tavaly november végén.

A bejelentésről felvétel is készült, amelyen jól hallható, hogy a polgármester 12.600-12.700 forintos tesztelési lehetőséget ajánlott fel a gyanútlan gyöngyösi lakosoknak. Hozzátette, hogy ez lehetne drágább is, és szerintük ez kedvezményes ár.

Az önkormányzat ehhez egy egészségügyi vizsgálatokat is végző céggel kötött szerződést, ám a csaknem 13 ezer forintot nem a tesztet végző vállalkozásnak, hanem az önkormányzat kasszájába kell befizetni – előre

- ismerteti a Hír TV.

Másnap a város honlapján fel is tüntették, hogy a „kedvezményes árért” cserébe milyen típusú antigén tesztet végeznek el. Azonban akkor még angol és osztrák márkájú gyorsteszteket ígértek meg.

Ennek ellenére nem azokkal a tesztekkel végezték a vizsgálatot, mint amikkel ígérték – ez látszik a rejtett kamerás felvételeken.
– derítette ki a Hír TV.
 

A felvételen arra a kérdésre, hogy milyen hatékonyságú a tesztek, a vizsgálatot végző szakemberek szerint azok a tesztek 99 százalékos pontossággal mutatják ki a vírust.

A felvételen azonban jól hallható, ahogyan a mintavételt végző szakemberek kérdésre válaszolva elmondják, hogy

a teszt egy amerikai – Acro Biotech nevű influenza és Covid teszt volt.
 
A Hír TV utánanézett, hogy ez a típusú kombinált gyorsteszt 20 darabos kiszerelésben 47 500 forintért kapható, azaz egy darab 2 375 forint.
 
 
A gyöngyösi önkormányzat ennek csaknem hatszorosát, több mint tízezer forinttal többet kért el a lakosoktól

- közlik.

 

Forrás: HírTV

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató