2024. május 17. - Paszkál
EUR : 386.16
USD : 355.15
Időjárás ikon15°10°

Donáth is fullba nyomja a kretént: A kormány le akarja igázni a magyar nyilvánosság utolsó szeleteként a közösségi médiát

A Momentum EP-képviselője szerint a kormány nem az emberek érdekei, hanem a saját hatalmuk megszilárdítása miatt akarja szabályozni az óriási tech-cégeket.

„Az Európai Unió is felismerte, hogy szabályozni kell az óriási tech cégeket. A probléma az, hogy ez olyan autoriter vezetőknek is eszébe jutott, akik nem az emberek érdekei, hanem a saját hatalmuk megszilárdítása miatt akarják ezt megtenni” – kezdi Facebook-bejegyzését Donáth Anna, aki szerint a magyar kormány szeretné uralma alá hajtani a Facebookot.

A Momentumos EP-képviselő szerint nem kétséges, hogy „a magyar kormánynak az az egyetlen célja, hogy leigázza a magyar nyilvánosság utolsó szeletét, a közösségi médiát is”.

Donáth bejegyzésében hangsúlyozza: azért van szükség az óriás tech-cégek európai szabályozására, hogy „ezt megakadályozzuk, és hogy a technológiai óriásplatformokkal szemben, a hatalmon lévők helyett a mindennapok emberei érdekében lépjünk fel”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató