2024. május 17. - Paszkál
EUR : 386.16
USD : 355.15
Időjárás ikon15°10°

Gulyás: Védettséget igazoló okmányt vezet be Magyarország

A szerdai napon ismét ülésezett a kormány és megállapította, hogy a következetes védekezésnek köszönhetően a második hullámot sikerült megfékezni, de az adatok egy ideje már nem mutatnak további csökkenést

– ezzel kezdte Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfót, majd arról beszélt, hogy a brit mutáns gyorsabban terjed, itthon is, ezért fennáll a betegek számának növekedése. Gulyás elmondta, hogy bár Magyarország minden unió által felkínált lehetőséggel élt, de az uniós beszerzés lassan zajlik.

A jövő héten 500 ezer kínai vakcina érkezik Magyarországra – jelentette ki Gulyás, majd elmondta, hogy

védettséget igazoló okmányt vezet be Magyarország. 

Ez az okmány az oltás beadásának időpontját rögzíti majd. A felgyógyultak is kapnak majd ilyen okmányt, az ő esetükben a kórházból történt elbocsátás napja lesz az okmányban. Arról még nem döntöttek, hogy ez milyen jogosultsággal jár majd. Azok is kapnak majd ilyen okmányt, akik rendelkeznek olyan papírral, ami az antitestet igazolja. Esetükben négy hónapig lesz érvényes ez a dokumentum.

Gulyás Gergely ezt követően arról beszélt, hogy a bértámogatások 99 százalékát már kifizették. A Kormányinfón kiderült az is, hogy a nyitásról szóló konzultáció jövő héten indul majd el.

 

(24.hu)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató