2024. május 17. - Paszkál
EUR : 386.16
USD : 355.15
Időjárás ikon15°10°

Kamu Geri a Klubrádióban: Minden nemzetközi és belföldi erőnket vessük be, hogy a rádió visszakapja a frekvenciát

A főpolgármester azt is elmondta, kommunikációs felületeikkel szívesen segítik a rádió kampányát.

Fogadóórát tartott a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Karácsony Gergely. A főpolgármester a Klubrádió helyzetérő is kérdezték.

„Mindent megadnék azért, hogy a Klubrádió ne csak budapesti frekvenciát kapjon, hanem az egész országban hallgatható legyen” – fogalmazott Karácsony. Hozzátette: „minden nemzetközi és belföldi erőnket vessük be azért, hogy a rádió visszakapja a tényleg jogtipró módon elvett frekvenciáját”, és amíg ez nem történik meg, addig az online rádiózás terjedését kell segíteni, ebben „adott esetben” az önkormányzat együttműködését is el tudja képzelni. Azt is mondta: kommunikációs felületeikkel szívesen segítik a rádió kampányát, hogy arra a remélhetőleg átmeneti időre, amíg nincs frekvenciája, minél több emberhez jusson el interneten. 

Felhívta a figyelmet arra, hogy ugyan személy szerint hallgatja a Klubrádiót, de ha egy másik „értékes rádióról” lenne szó, akkor is kötelessége lenne kiállni érte. A Klubrádió ügye tehát szerinte nemcsak magáról a Klubrádióról szól, hanem a sajtószabadságról, a sokszínűségről, „mindannyiunk szabadságáért küzdünk, amikor azt mondjuk, hogy ez a döntés elfogadhatatlan”.

Egy másik kérdésre elmondta: ha lenne a fővárosnak szabad frekvenciája, biztos szívesen odaadná a Klubrádiónak, akár kölcsön, akár örökbe, de sajnos nincs. Azt is mondta: nagyon drukkol a Klubrádiónak, „együtt küzdünk, hogy talpon maradjunk”, a fővárosnak is nehéz, de meg fogja nyerni a csatáját, és ezt kívánja a Klubrádiónak is. 

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató