2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Közösen fordult az Európai Bizottsághoz Kamu Geri és Ujhülye

Azt kérik Ursula von der Leyentől, részletesen vizsgáltassa ki, folytatott-e társadalmi párbeszédet a kormány.
 
 

Közös levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez Karácsony Gergely főpolgármester és Ujhelyi István az európai újjáépítési források védelmében.

Ujhelyi István a Facebookon tartott sajtótájékoztatóján elmondta, az EP és a Tanács a napokban fogadta el azt a rendeletet, amely az unió történelmi újjáépítési csomagjának létrehozásáról szól, és amely Magyarország számára mintegy 5472 milliárd forintnyi támogatást jelent. Az MSZP politikusa jelezte, hogy a rendelkezés konkrét feltételekhez köti a pénzek lehívását: a kormánynak a következő hetekben be kell nyújtania egy úgynevezett nemzeti reformtervet, Magyarország újjáépítésének programját, de ehhez a dokumentumhoz csatolnia kell egy mellékletben a társadalmi partnerek – például az önkormányzatoknak, szakszervezeteknek és civil szervezeteknek – véleményét. 

Azt kérik az bizottság elnökétől, részletesen vizsgáltassa ki, folytatott-e társadalmi párbeszédet a kormány, s azt is, hogy valóban a legfontosabb célokra fordítják-e a forrást.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató