2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Tombolnak és rombolnak a migránsok a Kanári-szigeteken

Nem nyugszanak a kedélyek a Kanári-szigeteken, ahova hónapok óta folyamatosan érkeznek az illegális bevándorlók. A polgárőrség segítségét kéri a kanári-szigeteki Mogán önkormányzata, mert egyedül már nem tudnak megbirkózni a problémával, amit az észak-afrikai bevándorlók okoznak a térségben. Legutóbb magukat kiskorúnak mondó migránsok vertek szét több apartmant is abban az épületben, ahol elszállásolták őket.

Gran Canaria szigetén szállodákban és apartmanokban szállásoltak el bevándorlókat, akik már többször összetűzésbe keveredtek a helyi lakosokkal és a hatóságokkal. A közrend fenntartása érdekében januárban már kitelepült a tenerifei székhelyű polgárőrség Mogán körzetébe, ám most újra szükség van rájuk.

A segítségkérés azután érkezett a polgárőrség felé, miután migránsok több apartmant is teljesen tönkretettek abban az épületben, ahol el voltak szállásolva.

Szétverték a fürdőszobákat, összetörték a szobák berendezését, és a teraszról dobálták ki a bútorokat. Az érintett apartmanházban egyébként kiskorú migránsokat helyeznek el. Néhány beköltözőnél csontvizsgálatot is végeznek annak érdekében, hogy meg tudják állapítani a valós életkorát.

A becslések szerint ugyanis mintegy 600 migráns vallja magát hamisan kiskorúnak a Kanári-szigeteken azért, hogy elkerüljék a kiutasítást. A Kanarenmarkt információ szerint közülük nagyjából háromszázan 18 évnél, háromszázan pedig 25 évnél is idősebbek. A rombolás után négy migránst tartóztattak le, közülük hárman kiskorúnak mondják magukat. Arról nincs információ, hogy miért kezdtek tombolni. A Kanári-szigetekre tavaly több mint 23 ezer illegális bevándorló érkezett, ez a legmagasabb szám 2015 óta. Közülük mintegy hatezren szállodákban vannak elhelyezve, ami naponta 300 ezer euróba kerül.

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató