2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Elképesztő pusztítást végzett egy pokolgép a svédországi Malmöben - Videó

A detonációban nem sérült meg senki, de ez valószínűleg csak a puszta szerencsének köszönhető.

A vasárnapról hétfőre virradó éjszaka több pokolgépes robbantás rázta meg Svédországot, szinte egyidőben. Többek között Kristianstadban, Göteborgban és Malmöben is működésbe hoztak ilyen típusú szerkezetet. Az elkövetők kiléte egyelőre ismeretlen. A rendőrség vizsgálja, hogy összehangolt akció történt-e.

A robbantások Malmö Jägersrovägen nevű, főleg migránsok lakta kerületében okozták a legnagyobb pusztítást - írja a Samnytt című konzervatív svéd hírportál.

A malmöi rendőrségnél vasárnap este 9 óra után nem sokkal több jägersrovägeni lakos is bejelentést tett egy fülsüketítő robbanással kapcsolatban. A közel-keleti és észak-afrikai bűnbandák melegágyaként is ismert negyed egyik társasházához három tűzoltóegységet kellett vezényelni. Vélhetően itt lépett működésbe a robbanószerkezetet.

A lakóépület parkolója lényegében a földdel vált egyenlővé.

20 autó égett teljes terjedelmében, amikor a tűzoltók a helyszínre értek. A lángokat több, mint egy óra után sikerült csak megfékezniük.

A hatóságok úgy gondolják, hogy egy autóba rejtett pokolgép okozta a tragédiát. Azt egyelőre nem tudni, hogy a robbanószerkezet véletlenül jött-e működésbe. Elképzelhető ugyanis, hogy helyi bűnbandák erőfitogtatása áll a háttérben, és szándékosan úgy robbantottak, hogy ne legyenek áldozatok.

A tűzoltók küzdelméről az egyik lakos készített döbbenetes felvételeket a lakása ablakából:

Forrás: Ripost

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató