2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Először jelent meg a szivárvány a Puskás Aréna lelátóján

Tegnap Bajnokok Ligája mérkőzést rendeztek a Puskás Arénában. A Liverpoolt fogadta Gulácsi Péter és Willi Orban együttese, a Red Bull Leipzig. Szoboszlai Dominikot most igazolták le, de sajnos ő sérülés miatt még nem volt bevethető.

A magyar játékosokat felvonultató német gárda egy gesztust tett a drukkereinek, a transzparenseiket megjelentette a lelátón a kedd esti találkozón. A molinókat a kamerákkal szembeni oldalra helyezték ki, hogy jól láthassa mindenki. 

A német csapatok szurkolóiról tudniillik, hogy erősen baloldaliak, a kemény mag inkább az Antifa eszméit vallja magáénak. Így van ez a lipcseiekkel is. Ha esetleg valakinek feltüntek volna a lelátói "díszek", az észrevehette, hogy milyen ideológiákat követnek a német szurkolók. (A jobbosokat sikerült eltakarítaniuk a futballpályákról: aki pl. egy Thor Steinar ruhadarabot magára mer venni, azt kitiltják és jól megbüntetik...)  

A kapu mögött elhelyeztek egy szivárványos molinót, a pálya közepénél meg volt egy politikai tartalmú is.

"Unsere ball is bunt" - A mi labdánk színes

Mit jelent ez?

Ez a multikulti miatt lett kitalálva. "Frappáns" mondat: Legyünk színesek! Mutti országában ennek már kultúrája van...

A Bundesligában nem ritka az ilyen jelenség. Rendre "Refugees Welcome" transzparenseket mutogatnak az Antifák, ezen kívül akadnak szivárványos zászlók, vörös csillagok, Antifa stb. De, azt is hangoztatják, hogy a lelátón nincs helye politikának... Az igazi kettős mérce. 

Azt is hozzá kell tenni, hogy a RB Leipzig nem igazán rendelkezik sok ultrával, igazi fanatikus szurkolóval. Ők a modern focival érkeztek a labdarúgás térképére. Nem igazán patinás egyesület, inkább a szponzoraiknak köszönhető a jelenlegi helyzetük. Németország legnépszerűbb csapatai a Bayern München, Borussia Dortmund, Hertha BSC, Schalke 04, Frankfurt, Hamburg, Mönchengladbach stb... itt azért történelem is van, nem 10 éve alapították meg ezeket a klubokat.

Mivel a német lelátókon ki vannak tiltva a jobbos ultrák, ezért ellepte az arénákat a szélsőbalos ideológia. Meg különben is, az UEFA még ráerősít erre a No Racism kampányával. Közben az angol ligában a Black Lives Matter-t erőltetik. 

Szerencsére a magyar stadionokban ez még nincs így. Ez egyelőre a nyugat-európai stadionokra jellemző.

Reméljük, hogy jó sokáig így is marad!

 

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

Kövess a HunDub-on, Telegramon, Vk-n vagy a Twitteren!

T.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató