2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

11 millió illegális bevándorló állampolgárságát támogatná Biden

Egy törvénytervezet látott napvilágot, amely megkönnyítené az amerikai állampolgárság megszerzését.

Kedden megerősítette a Fehér Ház, hogy Joe Biden támogatná azt a tervezetet, amely lehetővé tenne legalább 11 millió illegális bevándorlónak az amerikai állampolgárság megszerzését. A Fehér Ház sajtófőnöke, Jen Psaki azt mondta:

Az előterjesztésnek része az is, amit az elnök már az első naptól kezdve kiemelt: 11 millió dokumentálatlan bevándorló számára megteremteni a lehetőséget az állampolgárság megszerzésére."

A tervezet egy 8 éves procedúra alapján adna állampolgárságot az illegális bevándorlóknak. Ebből 5 év kellene a zöld kártyához és még 3 év az állampolgársághoz. Viszont azonnal megkapnák a zöld kártyát a farmon dolgozók, a fiatalkorú bevándorlók és azok, akik fegyveres konfliktus, természeti katasztrófa, vagy egyéb ok miatt nem térhetnek vissza a származási országukba. Ezáltal ők akár 3 év alatt is megszerezhetnék az állampolgárságot.

A tervezet egyelőre bizonytalan alapokon áll. Ahhoz, hogy törvényerőre emelkedjen, szüksége lenne 10 republikánus szavazatra a Szenátusban. Megjegyzésként: a Trump elleni második közjogi eljárásban 7 republikánus már együtt szavazott a demokratákkal.

 

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató