2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Bábel

És akkor végtére mind az egész Európának egy nyelve és egyféle beszéde vala. Egyféleképpen beszélének mindenről, hasonlóképp egyféleképpen nem beszélének minden másról. Egyféle vala a WC-jük, és egyféle vala az ő Iphone-juk is, és egyféle a pénzük. És nem különbözének többé az ő atyafiaik az ő atyalányaiktól. És nem valának többé szőkék, és barnák, és vörösek, és nem valának többé sárgák és feketék, és fehérek. Egyféle szürkék valának. És nem tekintének ők többé sem előre, sem hátra, sem fölfelé, sem lefelé, csak a köldökükig.

És lemérék az ő uborkáiknak súlyát is, és méretet vesznek vala azoknak görbületéről. És átlagot vonnak vala azokból. És megmérik vala az paradicsomaiknak átmérőjét, és átlagot vonnak vala. Legott feltörék földimogyoróikat, és megszámlálják azoknak magjait is, és átlagot vonnak vala. És lőn Európának egyféle uborkája, egyféle paradicsoma és egyféle földimogyorója.

Összeönték az ő söreiket, hasonlóképpen összeönték az ő boraikat, hogy Európának egyféle söre és bora legyen. Végezetül összeönték az ő söreiket az ő boraikkal, és mindennemű alkoholaikkal, hogy Európának egyféle szeszesitala legyen. Jószágaikat ledarálák, és összekeverék azoknak húsait, és végtére Európának egyféle hamburgere vala.  Hasonlóképpen összekeverék az olivának olaját a napraforgó és a repce olajával, és abban süték ki hasábburgonyáikat.

És tesznek vala kezdetben az ő pizzáikra tonhalat, és ananászt, és kolbászokat, és babot, és tesznek mindennemű sajtokat, és hagymát, és tojást, és csilipaprikát, és tesznek tenger gyümölcseit és sonkát, és kukoricát, és végezetül megelégelék vala, és kitiltják az egyénieskedő pizzát Európából.

És végére érve mindezeknek, elunatkozandanak.

És gondolák magukban, lássa meg a világ és tisztelje őket az ő egyfelé hajló uborkáik arányos görbületéért. És hódoljon a világ az egyféle európai szeszesitaluk nektárcseppjeinek zamatossága előtt. És ámuljon el a világ az egyféle pénzükön és WC-iken, valamint köldökükön. És mondák, építsünk magunknak tornyot, amelynek teteje az eget érje, és ezzel szerezzünk magunknak nevet, hogy el ne széledjünk az egész föld színén. És kezdék építeni Brüsszel tornyát.

Az Úr pedig leszállt, hogy lássa a tornyot, amelyet építettek Európa gyermekei, és mondá: íme, e nép egy, és az egésznek egy a nyelve, egy a beszédje és a WC-je, egy paradicsomaiknak átmérője, és állandó földimogyoróik magjainak  száma. És munkájuknak ez a vége, ennyire menének. Ezért szálljunk alá, és zavarjuk ott össze nyelvüket, hogy meg ne értsék egymás beszédét. És szétszélesztette őket onnan az Úr  Európa földjeire, és megszűntek építeni a tornyot. Ezért nevezték annak nevét Brüsszelnek; mert ott zavarta össze az Úr ismét az egész Európa nyelvét.

Forrás: Tutiblog.blogstar.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató