2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

A moslék meg is üzente: ha hatalomra jutnak, jönnek a megszorítások

Bokros Lajos az Élet és Irodalomnak nyilatkozott arról, hogy mit is tenne egy esetleges 2022-es kormányváltás után. A tervek – tőle nem meglepő módon – ismét a megszorításokban merülnek ki.

Bokros Lajos, a Horn-kormány megszorítást levezénylő pénzügyminisztere egy általános programot javasolt a baloldali ellenzéknek, amit szerinte egy esetleges választási győzelem után végre kellene hajtania. Bokros egyik legfőbb javaslata a rezsicsökkentés eltörlése.
 
Ez azt jelentené, hogy egy esetleges baloldali kormány legalább 20–25 százalékkal emelné a közműdíjat, ha végrehajtanék a Bokros-tervet. Mindez pedig több tízezer forintot venne ki éves szinten a magyarok zsebéből. Minden nagyobb beruházáshoz külföldi szakértőket hívna meg kötelező jelleggel. Ne legyen kétségünk afelől, hogy Bokros minden bizonnyal Soros embereire bízná a hazai fejlesztések levezénylését, hogy az utóbbiak a lehetőség szerint minél többet tudjanak lopni. Bokros belengeti a magyar állami tulajdon privatizálását is. (Minden bizonnyal a teljes hazai bankrendszert, energiaszolgáltatási rendszert dobra verné és külföldi kézbe juttatná.)
 
Végezetül pedig Bokros azt javasolta, hogy minél gyorsabban csökkentse Magyarország az államadósságát GDP-arányosan 60 százalék alá. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy több ezermilliárd forintos megszorításra lenne szükség, hogy ezt hazánk gyorsított ütemben elérje. Mindezt a programot csak a magyar lakosság totális elszegényítésének az árán lehetne végrehajtani. Minden bizonnyal Bokros fizetőssé tenné az oktatást és a teljes egészségügyet is, valamint eltörölne minden szociális juttatást, mert máshogyan nem lehetne ezt a vágást végrehajtani.
 
Üdvözítő, hogy Bokros megjelentette a programját, mert így mindenki képet kaphat arról, hogy mit is akar kormányzás címén művelni a mai ellenzék – összegezték Bokros nyilatkozatát egy Facebook-oldalon.
 
Forrás: Pestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató