2021. április 14. - Tibor
EUR : 358.57
USD : 301.29

Letörték egy Szűz Mária-szobor mindkét kezét Częstochowában - Videó

Hamvazószerda éjszakáján ismeretlenek vandál módon megrongálták a Lengyelország szent vértanúiról elnevezett częstochowai templomnál álló Szűz Mária-szobrot – írja a V4NA Hírügynökség.

– A Szűzanya mindkét kezét letörték és a talapzathoz dobták – számolt be az esetről a plébánia honlapján a templom plébánosa, Stanisław Jasionek atya. A szobor körül felborogatták és szétszórták a virágtartókat és a hívek által elhelyezett gyertyákat is.

– Nagyon szomorú esemény ez a számomra – ezt már a Fiat katolikus rádióban mondta el az atya. Stanisław Jasionek egy apácától és egy másik plébánostól értesült a rongálásról, akik csütörtökön a reggeli szentmisére igyekeztek a templomba.

 

A helyiek körében megdöbbenést keltő eset hamvazószerda éjszakáján történt, azaz éppen nagyböjt kezdetén.

Hogy a vallásgyalázásnak lehet-e köze a Strajk Kobiet (Nők Sztrájkja) abortuszpárti tüntetéseket kísérő rongálássorozatnak, arról egyelőre nem tudni. A lengyel sajtó korábban beszámolt arról, hogy a krakkói Skałka-bazilika falára a tüntetések szimbólumát, a vörös villámot mázolták, a bejárata elé pedig odaszékeltek. Több templom ajtajára abortuszklinikák telefonszámát festették fel, illetve a Strajk Kobiet által használt jelszavakat.

A mostani, częstochowi eset miatt nem tettek feljelentést, mert – miként Stanisław Jasionek atya fogalmazott – nem annyira anyagi, hanem inkább erkölcsi károkozás történt, és a rendőrség ebben nem segíthet.

Forrás: Magyar Nemzet

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató