2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A Momentum bejelentette ki fogja legyőzni Orbánt: FeGyőr lett a miniszterelnök-jelöltjük

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke lesz a párt miniszterelnök-jelöltje. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt személye október 23-ig fog kiderülni.

Videóban jelentette be ma 14 órakor a Momentum a miniszterelnök-jelöltjét.

Hivatalos: A Momentum miniszterelnök-jelölte tehát, FeGyőr Bandi.

 

Fekete-Győr András lesz a Momentum Mozgalom miniszterelnök-jelöltje. Ezt egy online tájékoztatón jelentette be Cseh Katalin, a párt EP-képviselője. Fekete-Győr Andrást rajta kívül a párthoz nemrégóta csatlakozott Szél Bernadett és Hadházy Ákos is méltatta. Utóbbi azt mondta, személyes célja minél több embert börtönbe küldeni azok közül, akik az európai uniós támogatásokat elcsalták. Hadházy arról is beszélt, hogy ő miért nem lett miniszterelnök-jelölt. Szerinte a 2022-es választásokat el fogják csalni.

A Momentumon kívül a Jobbik jelentett még be miniszterelnök-jelöltet eddig. Jakab Péter pártelnököt indítja miniszterelnök-jelöltként, ezt január 25-én maga Jakab jelentette be. A pártelnök akkor így fogalmazott: "2021-ben válasszunk közös ellenzéki képviselőjelölteket, közös miniszterelnök-jelöltet, hogy egy az egy ellen álljunk ki a Fidesszel szemben". Jakab szerint legkésőbb október 23-ig ki fog derülni, hogy ki lesz az ellenzék jelöltje a kormányfői posztra és a 106 képviselőjelölt neve is ismert lesz, akik az egyéni körzetekben fognak indulni. Jakab azt is elmondta, hogy az előválasztáson a nép fogja eldönteni, ki lesz méltó arra, hogy legyőzze a Fideszt, illetve ki képviselje a választókat. Lesznek parázs viták, de "a nap végén nem egymást, hanem a Fideszt kell legyőzni."

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató