2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Antifák és migránsok fosztogatnak Barcelonában, miközben napok óta zavargások vannak - Videók

Otödik éjszaka folytatódtak a zavargások Barcelonában, és más spanyol nagyvárosokban. Ezrek követelték ismét az utcákon a héten őrizetbe vett spanyol rapper szabadon engedését. Pablo Hászelt egyebek mellett a monarchia megsértésével, és a terrorizmus dicsőítésével vádolják. A kedd óta tartó rendbontásokban már több mint százan sebesültek meg.

Szemeteskonténerekkel barikádozzák el az utat a tüntetők Barcelonában, majd fel is gyújtották a tárolókat.

Az anarchisták

több bankfiók kirakatát betörték, behatoltak az épületekbe és megpróbálták azokat is felgyújtani.

 

A szélsőbalosok még szovjet zászlókat is felvonultattak...

Nem sokkal korábban több ezren vonultak az utcákra Barcelonában, és továbbra is a héten őrizetbe vett rapper szabadon engedését követelték.

Pablo Hászel rappert 2018-ban ítélték 9 hónap börtönre mert nyíltan dicsőítette a terrorizmust, egyebek mellett az Al-Kaidát, és az ETA baszk szeparatista terrorszervezetet, valamint dalszövegeiben becsmérelte, kigúnyolta a monarchiát.

Az előadónak múlt pénteken kellett volna jelentkeznie a rendőrségen, hogy megkezdje a börtönbüntetését, ő azonban inkább elbarikádozta magát egy katalán egyetemen. Hétfőn már túszokat is ejtett, és rátámadt a kiérkező rendőrökre, akik azonban elfogták és őrizetbe vették.

A rapper ügye heves vitát váltott ki Spanyolországban a szólásszabadságról, több világhírű művész is kiállt a zenész mellett, köztük az Oscar-díjas Javier Bardem és Pedro Almodóvar rendező is, de a közvélemény nagy része elítéli a tetteit.

Pénteken azonban nemcsak Barcelonában, hanem

más katalán nagyvárosokban is erőszakba torkollottak a tüntetések.

Antifák és migránsok kaptak az alkalmon és elkezdtek fosztogatni. Barcelona lett az új Párizs...

Újságírói beszámoló az ötödik napja egymást követő rendbontásokról. Hirtelen a rendbontók körülveszik a riportert és nyilvánvalóvá válik, hogy migráns bandák (észak-afrikai és szubszaharai migránsok) vesznek részt benne.

 

Forrás: Hirado.hu nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató