2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Hernádi Juci előbújt: A szabad gondolatok utat törnek maguknak, aztán jöhetnek a forradalmak

Azon gondolkodtam, mit fogok, egyáltalán mit tudok nyomdafestéket tűrő módon mondani erről az egész helyzetről, ami most az SZFE kapcsán kialakult. Borzalmas változásokat látok, hasonlóakat, amiket már olvashattunk a történelemkönyvekben. Én egy olyan korban nőttem fel, amikor még a színházi előadások előtt jött egy bizottság, megnézte a darabot a közönség előtt és utalásokat tett arra, hogy mit kell kihagyni. De ez egy kontraproduktív dolog, ami korábban sem működött és most sem fog. A szabad gondolatok utat törnek maguknak és aztán jöhetnek a forradalmak, de ez már nem az én generációm harca lesz.

- nyilatkozta a 168 Órának a lepukkant színésznő.

A kormány azt mondja, hogy az erős, magabiztos nő az, aki zokszó nélkül viseli, hogy a férfiak többet kereshetnek ugyanabban a beosztásban, és azt sugallja, hogy az emancipációs törekvéseket felejtsük el - szólt a kérdés.

A családommal nemrég beszélgettünk erről. Megalázónak és bántónak tartják, ráadásul nevetséges, hogy épp egy női minisztertől hallják ezt a fiatalok. Azt mondom erre, hogy ez a hatalom arroganciája, ahogy az is, ahogy kezelnek minket, ahogy az életünket manapság konkrétan a markukban tartják. De reménykedem abban, hogy a saját arroganciájukból eldobált banánhéjakon egyszer elcsúsznak.

- válaszolta Hernádi.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató