2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A brit titkosszolgálat is behódolt az LMBTQ-lobbinak

Videóban kér bocsánatot a brit titkosszolgálat az LMBTQ-személyektől egy 30 évvel ezelőtti szabályozás miatt. Richard Moore, a londoni székhelyű hírszerző szolgálat vezetője kijelentette, hogy téves volt a következtetés, miszerint a homoszexuálisok jobban ki vannak téve a zsarolás veszélyének, és hozzátette, hogy az LMBTQ-emberek természetesen nem jelentenek veszélyt a nemzetbiztonságra.

A brit titkosszolgálat, az MI6 elnézést kért a homoszexuális közösség tagjaitól, amiért 1991-ig biztonsági kockázatokra hivatkozva nem engedélyezték a felvételüket a testülethez.

Ez a gyakorlat helytelen volt, igazságtalan és diszkriminatív

– mondta el videóüzenetében Richard Moore, a londoni székhelyű hírszerző szolgálat vezetője. Kijelentette, hogy téves volt a következtetés, miszerint a homoszexuálisok jobban ki vannak téve a zsarolás veszélyének, és hozzátette, hogy az LMBTQ-emberek „természetesen nem jelentenek veszélyt a nemzetbiztonságra”.

Nagy-Britanniában az azonos neműek közötti szexuális kapcsolatokat 1967-ig bűncselekménynek tekintették. A hírszerzésen belül a tiltás azonban még tovább tartott, egészen 1991-ig, a fegyveres erők esetében 2000-ig, mikor is egy váltással elkezdték a sokszínűséget népszerűsíteni. A közelmúltban számos kísérlet született arra, hogy a rendvédelmi szervek sokszínűségét bizonyítsák. Tavaly év végén például kvótákat vezetettek be Londonban, hogy biztosítsák a kisebbséghez tartozó alkalmazottak megfelelő arányát.

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató