2021. február 25. - Géza
EUR : 359.23
USD : 295.35
15°

Elutasító választ kapott Orbán Viktor - Videó

Háromnapos járványügyi szakértői konzultációsorozata keretében elsőként az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) elnökségével tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök kedd délután Budapesten, a karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A kormányfő a tanácskozás után Facebook-videójában azt mondta: óvatosságra intenek a szakemberek.

A tárgyaláson részt vett Mandl József, az ETT elnöke, Wittmann Tibor alelnök, Csala Miklós, a tanács titkára, valamint a testület további tagjai: Dóczi Tamás, Poór Gyula, Sótonyi Péter és Vörös Attila professzorok. 

A miniszterelnök a közösségi oldalán közzétett videóban az egyeztetés után azt mondta: kedden, szerdán és csütörtökön folytat konzultációkat járványügyi szakemberekkel. Az Egészségügyi Tudományos Tanács tagjai kedden azt mondták, hogy a járvány harmadik hullámának felfutó szakaszában vagyunk, óvatosnak kell lennünk, mindent meg kell tennünk, hogy vakcinából minél több érkezzen Magyarországra, és minél többen beoltassák magukat.

A MINISZTERELNÖK SZERINT ARRA A KÉRDÉSRE, HOGY KELL-E, LEHET-E MÁR NYITNI, A KORLÁTOZÁSOKAT EL LEHET-E MOZDÍTANI, INKÁBB ÓVATOS, ELUTASÍTÓ VÁLASZT ADTAK.

Majd ha magasabb lesz a beoltottak száma, akkor jön el ennek az ideje – ismertette a tanácskozáson elhangzottakat a miniszterelnök. Hozzátette: a konzultációk szerdán folytatódnak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató