2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Jakabrió: párizsi helyett drága verda, sofőr és milliós fizu

Keserves csalódás lehet ez most a nagyhangú Jobbik-vezér híveinek. Már nem a minap történt autóbaleset - az bárkivel előfordulhat - hanem az, hogy a párizsikból épített spanyolfal ledőlt. Mögötte ott áll a főhős, többmillás fizuval, sofőrrel és drága verdával. 

Pedig micsoda gondossággal felépített mítosz volt ez. A "borsodi ember", maga a két lábon járó avasizmus, a Ludas Matyi Bükkből útjára induló legendája. Jakab Péter, az egyszerű Jobbik-vezér, aki jól megmondja a gazdagoknak, majd lekuporodik a Karancs-gáztűzhely mellé, és párizsikatonákat vagdos, melyeket apró Piros-arany cseppekkel színez. Csak az Insta kedvéért.

Sokan szinte elhitték. Ahogy a Vasgyár közelébe nesztelenül besuhan a Zöld Nyíl, és bőrjakós főhősünk elhagyja a várost. Meg sem áll a Tiszai Pályaudvarig, vonatra száll tán, és a székesfőváros Keleti nevű gigacsarnokáig döcög, az ablakon kibámulva parizert majszolva. Ott aztán mondjuk metróra vált, és ha addig el nem fogy a párizsi, talán még abból falatoz, hogy a Kossuth térre érve berúgja a kocsmaajtót.

Ehelyett most itt van ez a csúnya lebukás. Az igazság cabrio-teteje lassan legördül, és feltárul, hogy miből is készül a párizsi. Egy délelőtti nagyotmondás meg egy délutáni szavazás között trafált belénk Valóság Nagybátyánk, illetve nem belénk, hanem a Váci Út 108-nál egy álló autóba, és nem Valóság Nagybátyánk, hanem a tempósan haladó Jakabrió. Hogy az ún. célcsoport is megértse: Vörös Csepel zúgjon a hangod, Váci Út felelt neki.

Snitt. Vegyük számba, hogy is néz ki parizerek helyett Jakab Péter élete:

- Van itt egy parizerekhez mérten drágácska Skoda autó.

- Amit nem ő vezetett, tehát nyilván egy sofőr, elmondás szerint alkalmi, de akkoris sofőr.

- Aztán jön a kérdés, hogy Jakab alkalmazottja-e a sofőr?

- Ki volt a hibás a balesetnél? A rendőrség szerint "egy gépkocsi nekiütközött az előtte megálló autónak", és Jakabék autójának eleje tört össze. Nem is kicsit. Mennyivel mentek?

- Aztán van itt még egyébként egy havi 2,206 millió forintos fizetés is a Pártelnök Elvtársnál.

Ami nincs most bekészítve, az a párizsi, elvégre ezt az autós jelenetet nem a Facebook előtt görnyedő höbörgőknek szánta Gyurcsány legjobbikos tanítványa.

A végére már csak egyetlen kérdésünk van, a többit hagyjuk is: akkor ezt a gyengén elővezetett kamumesét a nép egyszerű gyermekéről mostantól nem kell tovább hallgatnunk, ugye?

Forrás: Drot.info

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató