2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Gulácsi buziskodása már Németországban is téma, teli pofával Orbánoznak

A német lapok már ugranak is a Gulácsi-ügyre, jó ürügy egy kis Orbánozásra...

Mint ismert, a válogatott kapusa egy Facebook-posztban állt ki a szivárványcsaládok mellett.

Gulácsi kapott hideget meleget, aztán meglovagolta Cseh Katalin és a hazai liberális sajtó is. Nem maradhatott ki a német "független" média sem.

Klubja, az RB Leipzig megdicsérte, a Spiegel is megemlékezett kiállásáról, egyben hozzátették, a magyar jogrendszer kritikáját fogalmazta meg. A cikk első mondata: Magyarországon nem fogadhatnak örökbe gyereket homoszexuálisok. A Frankfurter Allgemeine Zeitung és a Zeit arra irányította rá a figyelmet, hogy a posztra sok negatív komment érkezett, egyúttal azt is kiemelték, hogy a kapus és felesége jótékonysági szervezeteket támogat.

Terry Reintke német európai parlamenti képviselő a Twitteren bátor tettnek nevezte Gulácsi megszólalását.

A zöldpárti EP-képviselő, Daniel Freund azt hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc sportjának egyik ikonja szólalt meg nagy bátorsággal.

Az ebben a témában Gulácsival azonos állásponton lévő, korábbi válogatott futballista, Hrutka János is írt pár gondolatot.

Németországban néhány nappal ezelőtt indult el az #ihrkönntau­funs­zählen (számíthattok ránk) kampány. Az 11Freunde magazin legújabb számában több mint 800 női és férfi labdarúgó szólalt fel a homofóbia ellen.

Gulácsi Péter 2007-ben került külföldre, megfordult többek között a Liverpoolban és a Hull Cityben is, 2013-ban írt alá a Red Bull Salzburgnál. Két évvel később Németországba szerződött, az RB Leipzig kapusa lett.

A magyar válogatottban eddig 36 mérkőzésen lépett pályára, reméljük, hogy utoljára - amíg nem kér bocsánatot...

Az Indexen még szavazást is indítottak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató