2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A liberálisok kedvence, Alexei Navalny, lecsótányozta a migránsokat

Az Amnesty International nevű Soros György által finanszírozott jogvédőnek hazudott szervezet januárban még politikai fogolynak nevezte az Oroszországban bebörtönzött Alexei Navalnyt. Azóta azonban megváltozott a társaság hozzáállása a politikushoz. Fekete-Győrnek sem lesz már a példaképe?

A büntetés feltételeinek szisztematikus megszegése miatt február elején az illetékes moszkvai bíróság letöltendőre változtatta az Alexei Navalny ellenzéki politikusra az úgynevezett Yves Rocher-ügyben korábban kiszabott három és fél éves, felfüggesztett szabadságvesztést.
 
A Soros György amerikai tőzsdespekuláns által finanszírozott Amnesty International (AI) még januárban állt ki Navalny mellett. Közleményükben azt írták, hogy a politikus "politikai fogoly" (prisoner of conscience). Véleményük szerint Navalny letratóztatása egy újabb bizonyíték volt arra, hogy az orosz hatóságok el akarják hallgattatni. Azóta azonban megváltozott a szervezet hozzáállása Navalnyhoz.
 
Egy új, nyilvánosságra került e-maiben a szervezet azt írta, hogy már nem tekintik "politikai fogoly"-nak, ugyanis korábban "szorgalmazta az erőszakot és a megkülönböztetést”, és soha nem vonta vissza a kijelentéseit. Ennek ellenére a szervezet továbbra is a politikus szabadon engedését követeli a jövőben.
 
Az Amnesty-nél az verte ki a biztosítékot, hogy Navalny a kétezres években állítólag idegengyűlölő kijelentéseket is tett.

Volt rá példa, hogy a kaukázusi muszlimokat és a bevándorlókat a csótányokhoz hasonlította.

A Nyílt Társadalom Alapítványok előszeretettel támogatja komoly összegekkel az Amnestyt. A honlapjuk szerint 2019-ben 1,4 millió dollárt kaptak.
 
Navalny elítélése miatt Oroszországban több tüntetés is volt. Az orosz hatóságok letartóztattak egy nőt, aki Soros György egyetemére járt. A Közép-európai Egyetem (CEU) közleményben biztosította Ann Vellikokot a támogatásáról.
 
Soros a CEU-t az évek során milliárdos tételben támogatta. Az OSF honlapja szerint csak 2019-ben "általános támogatás" (to provide general support) leírással három nagyon komoly összeg érkezett:
 
632,5 millió dollár (12 évre),
11,7 millió dollár (19 hónapra),
175,9 millió dollár (77 hónapra).
 
Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató