2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Donáth levelet írt az Európai Bizottságnak, szerinte Orbán Viktor ráteszi a kezét a magyarok Facebook-oldalaira

A momentumos EP-képviselő szerint Európában kell megakadályozni a Fidesz Facebook-cenzúráját.

Donáth Anna a közösségi oldalon jelentette be, hogy levelet írt az Európai Bizottságnak:

úgy véli, európai Facebook-törvénnyel kellene megakadályozni, hogy „Orbán Viktor rátegye a kezét” a magyarok Facebook-oldalaira.

A Momentum EP-képviselője hangsúlyozza: helyesli az óriásplatformokat szabályozó törvények kidolgozását – melybe már az Európai Unió is belekezdett –, ám véleménye szerint egy Facebook-törvénnyel „rosszindulatú, igazságtalan szabályozással központosított cenzúra is jöhet”.

„Nem kell más, csak egy, a kormánytól függő, Orbán Viktor által uralt hatóság. Elég, ha ők mondhatják meg, mit láthatunk és mit nem, miről posztolhatunk és miről nem, mit mondhatunk el nektek és mit nem a Facebookon” – vélekedik Donáth, aki szerint ezért „az elnyomást és az igazságtalanságot fenntartó, elfoglalt hatóságok helyett, európai szervezeteknek kell ellenőrizni a szólás és véleményszabadságot a Facebookon”.

„Ezért fogok küzdeni, és ezért hívtam fel az Európai Bizottság figyelmét a problémára levelemben, hogy végül az óriásplatformok európai szintű szabályozása és ellenőrzése valósuljon meg. Orbán Viktor ne szabályozhassa, hogy mit posztolhatunk a Facebook falunkra és mit nem” – írta meg a bejegyzését Donáth.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató