2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Jákob egy balliberális hazugsággal reagált Orbán Viktor beszédére

Tegnap írtuk meg: a Jedermann kávézó havi bruttó 88 ezer forintra jelentette be a dolgozóit - ezzel egy újabb balliberális álhír bukott meg... de, ez nem érdekli a fröcsögő Jakabot.

Mint ismert, a vendéglátóegység azért kapott ekkora bértámogatást, mert

A kávézó dolgozói havonta mindössze 44 ezer forintot kaptak, ami azt jelenti, hogy átlagosan havi bruttó 88 ezer forintra voltak bejelentve. Tehát naponta átlagosan kevesebb mint 4 órában, többségük esetében minimálbéren foglalkoztatták őket".

Jakab Péter elsőként reagált Orbán Viktor reggeli interjújára:

Nemrég épp egy kávézó tulajdonosa számolt be róla, hogy több mint 3 hónap várakozás után 10 ezer forintot kapott a dolgozói után a kormánytól bértámogatásként. Most már tudjuk, hogy a hiányzó összeget „együttérzésben” biztosítja a kormány. Úgy tűnik, ez az új valutája a magyarnak.

Talán a jövőben Mészárosnak meg a kiscsaládnak is elég lenne „együttérzést” adni, cserébe Mészáros meg a kiscsalád – vagyis Orbán – pénzét odaadhatnánk a bajba jutott melósoknak és vállalkozásoknak. Ez lenne a valódi együttérzés, miniszterelnök úr!

- írta a baloldali Jobbik elnöke. Ennyire kell őt komolyan venni...

Amúgy a DK-s Molnár is egy facebookos bejegyzésében.

Gyurcsány embere szerint felháborító, hogy ilyen „nevetséges aprópénzzel szúrja ki a pánikkormány a bajba jutott vendéglátósok és alkalmazottak szemét”.

„Miközben Semjénnek vadászati világkiállításra, Kövér Lászlónak szőnyegekre, Matolcsynak pedig műtárgyakra jut milliárdnyi közpénz, a bajba jutott vállalkozókat képesek hónapokig várakoztatni, majd pedig minimális pénzt hozzájuk csapni” – nehezményezi Molnár Csaba, aki szerint „teljesen egyértelmű, hogy Orbánéknak esze ágában sincs kezelni a válságot, és nem szimplán tehetségtelenek a kormányzáshoz, hanem kifejezetten aljasok is”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató