2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Felmerült a plázák lezárása és az alsósok digitális oktatása

Magyarországon is erőre kapott a koronavírus-járvány, és már a harmadik hullámot tapossuk. Az Országgyűlés pedig 90 nappal meghosszabbította a veszélyhelyzetet, közben hazánkban is megjelentek a koronavírus mutációi is. A járványadatok drasztikus emelkedése miatt ismét napirendre került, hogy kell-e tovább szigorítani.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a HírTV Magyarország élőben extra című műsorában felvetette a plázák bezárását. Mint fogalmazott:

„a legfontosabb a kontaktusok számának csökkentése az emberek között A közösségek találkozását kell csökkenteni, rendezvényeket már rég nem tartunk, de például az üzletek nyitva tartását esetleg egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva. Azt gondolom ez indokolt lenne, hiszen a plázákban az emberek ott vannak. Már egy ilyen rövid lezárási időszak is komoly eredményeket hozhat".

Arról is beszélt, hogy a vírus a gyerekek körében erőteljesen terjed, ezért megfontolandó, hogy egy rövid időre álljanak át digitális oktatásra az alsótagozatos osztályok is. „Most elég lenne egy kéthetes periódus, ezalatt a védőoltásokkal nagyon gyorsan tudnánk haladni. Ez így hatékony lenne és a járvány megfékezését szolgálná!" – hangsúlyozta Galgóczi Ágnes.

Forrás: ATV

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató