2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Márciustól már havi 2,4 milliót kereshet a parizeres Jakab

A magát „prolinak” nevező Szabó Tímea fizetése is hasonlóan emelkedik.

Márciustól az eddig évi 26 milliót kereső, sofőrrel közlekedő Jakab Péter és a párbeszédes, magát „prolinak” nevező Szabó Tímea fizetése is megemelkedik. A képviselők alapilletménye 107 ezer forinttal nő, de az érintettek átlagosan ennél is nagyobb fizetésemelésnek örülhetnek az illetményszorzóknak köszönhetően – írta meg a Blikk.

Emlékezetes, hogy Jakab Péter a közelmúltban parizeres kampányba kezdett, amellyel azt szeretné üzenni, ő egy egyszerű, hétköznapi ember. Ennek ellenére kiderült, hogy sofőrrel jár, és eddig évi 26 millió forintot keresett, amely most ehhez képest is emelkedni fog, évi 29 millióra rúghat.

Miért nőttek a fizetések?

A Blikk emlékeztetett, hogy a fizetésemelést vita nélkül, automatikusan kapják a politikusok, mivel pár évvel ezelőtt a bruttó átlagkeresetekhez kötötték a nekik járó havi juttatást, és ha a Központi Statisztikai Hivatal  szerint nőtt az átlagfizetés az előző évben, akkor a képviselők markát is nagyobb summa üti. A KSH tegnapi jelentése szerint tavaly 9,7 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset, így ennyivel nő a képviselők fizetése is, írják.

A képviselői alapfizetés bruttó 1 millió 103 ezer forintról 1 millió 211 ezer forintra emelkedik. De ennél szinte minden képviselő többet kap, aki nem államtitkár vagy miniszter (ők ugyanis kapják az államtitkári és miniszteri fizetést is), mert a tisztségekért és bizottsági helyekért jelentős pluszpénzek járnak.

Szabó Tímea óriási összegeket zsebel be, miközben prolinak nevezi magát

Ami a Párbeszéd frakcióvezetőjét illeti, pár napja nevezte prolinak magát az eddig évi 26 milliót kereső, sofőrrel közlekedő Jakab Péter kampányára reflektálva. A tények azt mutatják, hogy Szabó Tímea komoly összegeket visz haza: frakcióvezetőként ő is nagyjából 2,42 millió forintot kap havonta, ehhez jönnek a különböző juttatások. Szabó a Facebook-oldalán azt írta:

„Hát akkor ezennel csatlakozom Jakab Péterhez, és merem állítani, hogy több millió magyarhoz hasonlóan akkor én is proli vagyok.” Ezzel a Jobbik elnökének azon állítását próbálja erősíteni, hogy a fideszes képviselők a parizeres performansza után prolinak nevezték, noha egyébként egyetlen fideszes képviselő sem prolizta le őket a parizer-kampány miatt, sőt Menczer Tamás államtitkár maga is írt arról, hogy rendszeresen fogyaszt parizert.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató