2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Dublinban agyonverték a tüntetőket, Gődényéket csak figyelmeztették - Videó

Budapest - Dublin, előbbit nevezik diktatúrának, pedig az íreknél verik a járványügyi korlátozások miatt tiltakozókat. Ennek ellenére azt mondják Brüsszelben, hogy Magyarországon van baj a jogállamisággal.

Az íreknél minden rendben?

Írországban a napokban hosszabbította meg az óvintézkedések érvényességét a kormány, egy hónappal. A lezárások ellen szombati tüntetés békésnek indult, később azonban erőszakba torkollt, a rendőrök gumibotokkal kergették szét a Dublin belvárosában összegyűlt, körülbelül ezerfős tömeget. Persze, ha az Orbán hasonló módon oszlatta volna a gődényistákat, akkor már jönne a hetes cikkely.

Micheal Martin miniszterelnök elítélte a tüntetőket.
Az ötmilliós Írországban eddig 4300 áldozatot szedett a koronavírus. Az aktív fertőzöttek száma folyamatosan emelkedik, már a 200 ezerhez közelít.

Ma 11 órára hívta a vírustagadókat a Hősök terére a gyógyszerész Doktor Gődény. Mintegy 1000 fő jött össze a meghirdetett eseményen.

Gődényéket csak figyelmeztették, pedig a 80% még maszkot sem viselt a megmozduláson.

A szervezőt egyszer felszólították a rendőrök, de büntetés nélkül megúszta. 

A rendőrség közleménye:

A HŐSÖK TERÉN A JOGELLENES GYŰLÉS BEFEJEZŐDÖTT 

2021. február 28-án 11 óra körül többen Budapesten, a Hősök terén egy jogellenes gyűlésen vettek részt. A rendőrök intézkedtek, majd ezt követően a gyűlés befejeződött. Egy kisebb csoport a gyűlésről átvonult a Vajdahunyad várához és egy új gyűlésbe kezdett. A rendőrök a Vajdahunyad váránál is megkezdték az intézkedéseket.

ÉLŐ videónk:

A helyszínen készült fotóink:

 

 

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató