2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Harmadára csökkent a mélyszegénységben élők aránya az utóbbi tíz évben

MA NAGYJÁBÓL 900 EZERREL TÖBBEN DOLGOZNAK, MINT A 2010 ELŐTTI MSZP-KORMÁNY IDEJÉN

Harmadára csökkent a mélyszegénységben élők aránya Magyarországon 2010-hez képest – derül ki az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) adatiból. A javulás oka a foglalkoztatottság növekedése, a 2010-ben távozó baloldali kormány 11 százalék körüli munkanélküliséggel adta át az ország irányítását a Fidesznek, amit tíz év alatt sikerült 4 százalék alá csökkenteni. 

 

– Egyrészt a magyar gazdaság növekedése, másrészt amit ritkán említünk, azok az emberi tényezők, amelyek a munkához való viszonyban alakultak át, vagyis, hogy a munka megint egy nagyon fontos elemévé vált a magyar társadalomban – válaszolta Bauer Béla szociológus a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában arra a kérdésre, hogy vajon milyen tényezők állhatnak a szegénységben élők helyzetének javulása mögött.

 

Bauer Béla kifejtette, nem szabad elfelejtenünk, hogy bár a szocializmusnak harminc éve vége, de egész korosztályokat neveltek arra, hogy egyfajta munkaszeretet, a munkához való pozitív viszony megjelenjen, ez pedig mára beleültetődött a magyar lakosság értékrendjébe. Ezen kívül egyre inkább megjelennek olyan területek a magyar gazdaságban, amelyek nemcsak a fizikai, hanem a szellemi munkát is preferálják, az olyan közszolgálati területek, mint az orvosi munka és a hozzá kapcsolódó egészségügyi szolgáltatások is a béremelkedés mentén szépen elkezdtek emelkedni.

– A közmunka programban résztvevők el tudnak helyezkedni a forprofit szférában, mert megtanulták a rendszeres munkát, az ahhoz való pozitív hozzáállást elsajátították

– tette hozzá.

 

 

Forrás: Magyar Nemzet

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató