2021. április 20. - Tivadar
EUR : 360.84
USD : 301.3

Az iszlamizáció erődje lett Svédország a Dán Néppárt szerint

Arra figyelmeztetett a Dán Néppárt elnöke, hogy nem akarja, hogy az országuk az iszlamizáció erődje legyen, mint Svédország. A probléma szerinte többek között az, hogy a migránsok nem tudnak alkalmazkodni az ország értékeihez.

Nem köntörfalazott hírlevelében a Dán Néppárt elnöke, aki az iszlamizációról írt és annak jelenlétéről Dániában és Svédországban. Kristian Thulesen Dahl minden héten ebben a levélben ír politikai gondolatairól és véleményéről a párttagoknak, a téma általában a dán és uniós politikákkal függ össze.

Legutóbb a politikus Svédországot az iszlamizáció erődítményének nevezte.

Megemlítette Inger Støjberget is, aki korábban a bevándorlásért felelős miniszter volt Dániában. Støjberg többször is leírta már véleményét a közösségi oldalán a migrációs helyzettel kapcsolatban, legutóbb például arról írt, hogy Dániában problémát jelent az iszlám. Szerinte az erőszak és a terror együtt jár az iszlám vallással, a muszlimok pedig arra akarják rávenni az embereket, hogy úgy éljenek, ahogy ők.
 
Kristian Thulesen Dahl szerint az egykori dán minisztert a pártja észszerűtlen módon kezelte. A Dán Néppárt vezetője viszont úgy tekint Støjbergre, mint egy megbízható partnerre a bevándorlás és az iszlamizáció elleni harcban.
 
A pártelnök a bevándorlókat illetően arról írt, hogy

nagyon sokan közülük nem tudtak alkalmazkodni a dán értékekhez, ennek pedig véget kell vetni.

Szerinte arra kell fókuszálni, hogy az embereket visszaküldjék az anyaországukba. Mindemellett a hírlevélben Thulesen Dahl amiatt is aggódik, hogy a baloldali radikális erők veszélyeztetik Dánia jövőjét.
 
Korábban a pártelnök egyébként már kifejezte véleményét a svédországi migrációs helyzetet illetően. 2019-ben is már arra figyelmeztetett például, hogy rendkívül sok bevándorló áramlik be az országba. Visszaidézte akkor a 2015-ös migrációs válságot, aminek kapcsán úgy vélte, hogy szigorúbb külpolitika kell, mert így tudnak fellépni a bevándorlás ellen.
 
Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató