2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Dráma: Tordai szerint Varga Mihály mellbe lökte őt

Mint ismert, ma sem úsztuk meg ellenzéki botrány nélkül. A mérhetetlen Párbeszéd provokátora azt írja, hogy telefonjával szerette volna rögzíteni, ahogyan megkéri a pénzügyminisztert egy költségvetési módosító indítvány támogatására.

Saul Alinsky most büszke lenne a kis "tanítványára". A kígyóvállú provokált a Parlamentben és most mégis ő az ÁLDOZAT:

Telefonjával akciózott ismét a párbeszédes Tordai Bence, ezúttal Varga Mihály pénzügyminisztert akarta rávenni az Országgyűlésben, hogy írja alá a párt egyik kezdeményezését. Bár ebből az élő közvetítésében semmi nem látszott, a fideszes politikus sérelmezte felszólalásában, amiért Tordai "telefonjával akadályozta" munkáját, majd megkérte, a továbbiakban ne forduljon ilyen elő. Tordai válaszolt is volna rá, és elkezdte magyarázni, mit szeretett volna elérni, de az ülést vezető KDNP-s Latorcai János elvette tőle a szót.

Azt egyik fél sem fejtette ki, mivel akadályozta Tordai Vargát, de a párbeszédes ügynök már elkezdett picsogni: “Csináltunk egy költségvetési módosító indítványt, és van benne egy csatlakozásra való kérést jelentő formanyomtatvány. Úgy gondoltam, felkérem erre Varga Mihályt is, hogy legyen közös előterjesztés, ami szerint elvonunk a motoGP-pályától és a vadászkiállítástól 9,3 milliárd forintot, és átcsoportosítjuk a II-III. kerületi rendelőkre.

Ezt próbáltam neki elmesélni, de mellbe lökött, és visszament a helyére, majd sipákolt, mint egy jó focista, amiért inzultálták”

- mondta Tordai.

A képviselő a telefonjával próbálta rögzíteni a történteket, ezt magyarázta volna el a Parlamentben is. “Úgy tűnik, ha Varga Mihály teszi szóvá, az az ügyrendhez tartozik, ha én, akkor nem” - mondta a politikus, aki elmondása szerint a Parlament folyosóján is üldözte a pénzügyminisztert, de ott sem válaszolt neki.

Varga Mihály a Facebookon már reagált: szerinte

Tordai politikusként még semmi hasznosat nem csinált, és most is csak műsor jött össze: "Ma ismét műsort csinált, ráadásul a parlamenti ülésteremben, amiért a levezető elnök figyelmeztette a magáról megfeledkezett kollégát. Mit mondjak? Sajnálom szegényt… Sok ilyen lesz még, másokkal is, ezért továbbra is azt javaslom: Ne hagyjuk magunkat provokálni! A munkánkkal foglalkozzunk, hogy választott képviselőként azokat szolgáljuk, akik bennünket megválasztottak"

- írta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató