2021. április 23. - Béla
EUR : 362.16
USD : 301.65
17°

Varju elvtárs ismét a Klubrádióért aggódott a Parlamentben - Videó

A Klubrádióról, az egészségügyi szolgálati jogviszonyról, útfelújításokról, a marcali kórházról és az érettségiről is kérdezték a kormányt hétfőn a képviselők az Országgyűlésben.

Varju László (DK) szerint a kormánynak a válság kellős közepén is az volt a legfőbb gondja, hogyan tudja megszüntetni a szabad nyilvánosság maradékát, a Klubrádiót.

Mit fognak tenni, meddig tartják fent a jogsértő állapotot a Klubrádió ügyében? – kérdezte.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára felhívta a képviselő figyelmét arra, hogy nem a kormánnyal, hanem az uniós és a magyar jogszabályokat alkalmazó bírósággal van vitája. A bírósági döntés szerint a Klubrádió – sorozatos jogsértések miatt – nem sugározhat tovább automatikusan a frekvencián, ezért nyílt, többszereplős pályázaton döntenek a frekvencia sorsáról – ismertette. Megjegyezte,

a rádió 2011 óta a magyar piacon egyedülálló módon ingyen és pályázat nélkül használhatta a frekvenciát.

Kitért arra, hogy jelenleg is zajlik az érintett frekvencia pályáztatása és a Médiatanács egyedüliként nyilvántartásba vette a Klubrádiót üzemeltető társaságot.

Szerinte

ha a képviselőnek valóban érték lenne a sajtószabadság, akkor nem tört volna be több képviselővel együtt a köztelevízió székházába.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató