2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Itt a dráma: Weber akkora csicska lett, elkezdett könyörögni Orbánnak, beszéljenek mielőbb telefonon

A frakcióvezető szerint az EPP frakciója mindig a keresztény örökség mentén, a kereszténydemokrácia értékeinek megfelelően működött.

Manfred Weber, a Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője egy frissen közzétett levélben válaszolt Orbán Viktor február végi levelére, amelyben a magyar miniszterelnök kifogást emelt az alapszabályzat módosításának jogellenes jellege miatt, számol be a Magyar Nemzet. Ez különösen azért érdekes, mert a Néppárt ma délelőtt úgy módosította alapszabályzatát, hogy gyakorlatilag előirányozza a kormánypárti delegáció felfüggesztéséről szóló voksolás kiírását. Ezért a Fidesz bejelentette a távozását a Néppárt európai parlamenti frakciójából,

Weber a levélben kikérte magának, hogy a Fideszre szabták volna az új eljárási rendet. A frakcióvezető azt is hozzátette, hogy meglátása szerint az EPP frakciója mindig a keresztény örökség mentén, a kereszténydemokrácia értékeinek megfelelően működött, majd közölte, hogy mielőbb szeretne telefonon beszélni a magyar kormányfővel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató