2021. április 20. - Tivadar
EUR : 360.84
USD : 301.3

Hat hónap börtönt kapott egy tunéziai LMBTQ-aktivista

Az aktivistát azért tartóztatták le, mert állítólag sértő megjegyzést tett a rendőrökre, amikor panaszt tett az ellene indított lejárató kampány miatt.
 
 

 A 26 éves Rania Amdouni arról számolt be, hogy a hatóságok zaklatni kezdték, miután részt vett a rendőri elnyomás ellen meghirdetett egyik tüntetésen. Ismeretlenek az interneten közzétették személyes adatait, például a lakcímét, rengeteg fenyegető üzenetet kapott, mindennapossá váltak az utcai sértegetések és inzultusok is.    

Előző szombaton bement egy rendőrőrsre, hogy panaszt tegyen az ügyben, azonban letartóztatták hivatalos személy megsértésének vádjával, és hat hónapos szabadságvesztésre ítélték.

Amdouni egyesülete szerint a mostani ítélet célja a fiatalság elhallgattatása.

Az AFP hírügynökség beszámolója szerint a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) emberek szószólójaként ismert nő gyakori résztvevője a demokráciapárti tüntetéseknek az észak-afrikai országban.    

A fiatal nő már korábban is panaszt tett a rendőrségen, miután járőrök elvették tőle a személyi igazolványát, és homofób sértéseket vágtak a fejéhez. 

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató