2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Kunhalmi beoltatná magát a kínai vakcinával

Az MSZP-től rendszeresen megbízásokat kapó Pulai András szerint viszont veszélyes a kínai oltás.
 
 

Az ATV Start című műsorában Kunhalmi Ágnes elmondta, hogy beoltatja magát, sőt kiemelte, hogy ha kínai vakcina jut neki, azt is el fogja fogadni. Emellett arra kért minden állampolgárt, hogy oltassa be magát.

Kunhalmi friss véleményével ellentétben az MSZP pár napja még a kínai vakcina ellen szólalt fel – mutat rá Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Facebook-oldalán.

Tóth Bertalan például korábban közösségi oldalán tette fel a kérdést, hogy a miniszterelnök „miért vette ki a vakcinák engedélyezését az egészségügyi hatóság kezéből”. Ezzel arra utalt, hogy Orbán Viktor a Kossuth Rádióban jelezte, hogy jó lenne minél hamarabb engedélyeztetni a kínai vakcinát. Természetesen szó sem volt arról, hogy az OGYÉI kezéből kivették volna a döntés jogát, de ezzel Tóth azt sugallta, hogy a távol-keleti vakcina veszélyes.

Úgy tűnik, hogy az MSZP-től rendszeresen megrendeléseket kapó Pulai András viszont még nem tette magáévá a szocialisták új álláspontját. A Heti TV szerdai adásában úgy fogalmazott, hogy a kínai vakcina „potenciálisan veszélyes”. (nagyjából 11:50-től)

Ma már csak a legradikálisabb ellenzéki szereplők, mint például Gyurcsány Ferenc tart ki amellett, hogy a kínai és az orosz vakcina veszélyesek, és csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinákkal szabad oltani.

A Demokratikus Koalíció online aláírásgyűjtést is kezdeményezett „az ellen, hogy Magyarországon olyan kínai vakcinával oltsanak, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség!” Ezt Facebookon is hirdették, méghozzá több kiajánlóval is. Többek között ezeket írták: „Oltásra IGEN, az EU-ban nem engedélyezett kínai vakcinára NEM!” „Lassan mondjuk, hogy a Fidesz is megértse: oltáspártiak vagyunk, de szó sem lehet róla, hogy az EU által nem engedélyezett kínai vakcinával beoltsák a magyarokat!” – szögezték le.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató