2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Varga Judit indítja a rakétákat: tárgyalni fog a Facebook és a Google vezetőivel

„A munkát folytatjuk a magyar emberek védelme érdekében”
 
– írta a miniszter a Facebook-oldalán.
 
 

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán pénteken bejelentette, hogy egyeztetni fog a Google-lal, és konzultációkat kezdeményez a Facebook és más nagy technológiai cégek vezetőivel is.

Az igazságügyi miniszter közölte, hogy pénteken a Budapestre látogató Thierry Breton belső piacért felelős európai biztossal is tárgyalt a készülő európai uniós szabályozásról. Ezzel kapcsolatban azt írta: „elfogadom a Google vezetőinek egyeztetésre történő meghívását, és hasonló konzultációkat kezdeményezek a Facebook és más technológiai óriások vezetőivel is”. Mindenki nagy érdeklődéssel figyeli a világban, hogyan birkóznak az országok a nagy technológiai cégekkel azért, hogy betartsák a jogszabályokat, és átlátható módon működjenek – írta a miniszter.   

A pénteki egyeztetéshez kötődően a miniszter közölte: az európai biztos örömmel értesült arról, hogy Magyarország a Digitális szabadság bizottság munkájának köszönhetően már határozott előkészítő lépéseket tett a közös európai szabályozás kialakításáért, „és kérte türelmünket a magyar törvény előrehaladásával kapcsolatban”.   

Varga Judit arról is tájékoztatta az európai biztost, hogy „Magyarországon sem akarunk mást a nagy techcégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést”. Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik ”– közölte.  „A munkát folytatjuk a magyar emberek védelme érdekében” – írta Varga Judit Facebook-oldalán, hozzátéve, köszöni a tartalmas beszélgetést Thierry Breton biztosnak.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató