2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

Büntetik Belgiumban az oltóanyagokkal kapcsolatos álhíreket terjesztő orvosokat

A belga orvostanács szankciókat fog bevezetni azon orvosok ellen, akik téves információkat, összeesküvés-elméleteket terjesztenek a koronavírus elleni oltóanyagokról – jelentette be Michel Deneyer, a tanács alelnöke pénteken.


 
A belga állam törvényes orvosi működést ellenőrző szerve úgy döntött, hogy fel fogja függeszteni azon orvosok foglalkoztatási engedélyét, akikről kiderül, hogy hamis információkat osztanak meg a járványról, illetve a vírus elleni vakcinákról. Deneyer a sajtónak adott nyilatkozatában elmondta: meg kell előzni, hogy az emberek kételkedjenek az oltóanyagokban, és ódzkodjanak a védőoltástól.

„Ha valaki ezt még ostobaságokkal is tetézi, akkor soha nem fogunk megszabadulni a vírustól”

– mutatott rá az orvostanács alelnöke, hozzátéve, hogy az oltásellenes orvosok működési engedélyének felfüggesztése komoly büntetést jelent: az illető elveszítheti szakmai hírnevét és ügyfélkörét is. Deneyer úgy gondolja, hogy az összeesküvés-elméleteket terjesztő orvosok egyetlen célja, hogy felhívják magukra a figyelmet. Az orvostanács alelnöke elmondta: Orvosaink, egészségügyi dolgozóink naponta kockáztatják életüket a járvány elleni küzdelemben. Nem szabad hagynunk, hogy sarlatánok hátráltassák a munkájukat.
 
Forrás: life.karpat.in.ua

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató