2021. április 20. - Tivadar
EUR : 360.84
USD : 301.3

Szivárványos villamos állt forgalomba Düsseldorfban

Szivárványos busszal, metróval, vonattal, villamossal a világ számos táján lehet találkozni a pride felvonulások idején. Természetesen csak Nyugat-Európában, mert a Kelet ellenáll...

 Düsseldorfban már nem csak ideiglenes jelleggel, csupán egy rendezvény idejére, hanem mindennapos használatra állt forgalomba egy szivárványos szerelvény.

A városvezetéssel közösen a helyi közlekedési vállalat, a Rheinbahn a szerelvénnyel szeretne "példát mutatni az egymás iránti tiszteletre, az elfogadásra, a nyitottságra és a nyitott társadalomra". Ezért március 4-től a a helyi érdekű vasút U78-as vonalán közlekedik a főpályaudvar és az 55 ezer férőhelyeses Espirit Arena labdarúgó-stadion között a szivárványos járat, számol be róla a német Bild.

Klaus Klar, a Rheinbahn vezérigazgatója a kezdeményezés kapcsán elmondta, a szerelvény arra hívja fel a figyelmet, hogy minden ember különböző, erre pedig lehet és kell is büszkének lenni. Ez pedig nem csak az utasok, hanem a cég alkalmazottaira is igaz, akik 44 ország szülöttei, különböző vallásokkal és nézetekkel.

A szerelvényt a város főpolgármestere, a kereszténydemokrata (CDU) Stephan Kelle és Klaus Klar közösen indították útjára.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató