2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

4 illegális migráns csoportosan megerőszakolt egy nőt a nyílt utcán Spanyolországban

A gyanúsítottak a támadás helyszínétől pár méterre, a fűben ücsörögtek, amikor elkapták őket.

A Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián a spanyol rendőrség őrizetbe vett 4 papírok nélküli illegális bevándorlót, akik a gyanú szerint csoportosan megerőszakoltak egy járókelő nőt – írja az El Periódico internetes kiadása.

 

A spanyol sajtó beszámolói szerint a gyanúsítottak nemrég érkeztek a népszerű üdülőszigetre embercsempészek segítségével. Mindannyian észak-afrikai migránsok, de származásukról hivatalosan semmit sem tudni, ugyanis a regisztrálásukkor nem tudtak felmutatni személyazonosításra alkalmas dokumentumokat.

Úgy tudni, hogy érkezésük után a migránsokat egy Nemzetközi Vöröskereszt (ICRC) által működtetett befogadóközpontban helyezték el Puerto de Mogán városában. A házirend folyamatos megsértése miatt azonban innen nemrég kirakták őket, ezért egy közparkban vertek tábort. A brutális támadásra is itt került sor.

A 36 éves áldozat, aki a sajtóbeszámolók szerint ír vagy észak-európai, épp a parkon haladt keresztül, amikor összetalálkozott a migránsokkal. A középkorú nő megkérdezte tőlük, hogy tud-e valamiben segíteni nekik. Nem tudott...

A migránsok minden előjel nélkül brutálisan összeverték, csoportosan megerőszakolták, elvették az értékeit, majd magára hagytak az áldozatot.

Az illegális migránsok tábora az Agua La Perra parkban.

 

A támadás után a bántalmazott nő gyalog, sokkos állapotban ment be a legközelebbi kórházba. A spanyol polgárőrséget (Civil Guard) az orvosok riasztották. Az egyenruhások végül kevesebb, mint egy óra alatt letartóztatták a 18 és 35 év közötti feltételezett elkövetőket. Mindannyian a támadás helyszínének közelében, a parkban ücsörögtek.

Újabban a Kanári-szigetek a migránsok legfőbb úti célja

A Frontex jelentései szerint az elmúlt egy évben Spanyolország, azon belül is a Kanári-szigetek vált az észak-afrikai migránsokok elődleges célállomásává. A spanyol belügyminisztérium hivatalos adatai szerint tavaly 23 ezer bevándorló jutott el illegálisan a népszerű üdülőszigetre.Ez a legmagasabb szám 2015 óta. Közülük mintegy hatezren szállodákban vannak elhelyezve, ami naponta 300 ezer eurójába (110 millió forint) kerül a spanyol adófizetőknek.

Az folyamatosan növekvő migrációs nyomás miatt egyre nagyobb a feszültség a helyiek és az illegális bevándorlók között. A spanyolok attól tartanak, hogy az újabb migrációs hullám káros hatással lesz a jelenleg, a koronavírus-járvány miatt egyébként is nehéz helyzetben lévő turizmusra, és visszavetheti a szigetek gazdasági fellendülését,. A turisztikai tanács, valamint Mogán és San Bartolomé de Tirajana önkormányzata a központi kormányhoz fordultak segítségért még november végén. Azt szeretnék elérni, hogy a szállodákban lakó migránsokat helyezzék át befogadó-állomásokra.

Forrás: Ripost

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató